Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Βιογραφικό

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Βιογραφικό/Resume

Εμπειρία

Financial Analyst

Σαν Φρανσίσκο, Ηνωμένες Πολιτίες

Saatchi & Saatchi Direct Founder

Ελλάδα

Marketing Professor, Deere College

Ελλάδα

Sense Integrated Founder

Ελλάδα

Οικονομικός Αρθρογράγος, Real News

Ελλάδα

Εκπαίδευση

MBA Marketing & Finance

Santa Clara, California

Πολιτικές Επιστήμες

Ελλάδα

Βιβλία

Κεφαλονιά και Ιθάκη, το προσωπικό μου ταξίδι

Επικοινωνιακός Χάρτης Μέσων της Ελλάδας

Ρεαλισμός ενάντια στο λαϊκισμό

Δεξιότητες

Marketing 90%
Οικονομικά 90%
Επικοινωνία 85%
Αρθρογραφία 75%
Συγγραφή 80%

Επικοινωνια

Ο Παύλος Παπαδάτος γεννήθηκε στα Δαυγάτα της Κεφαλονιάς και τελείωσε το γυμνάσιο στο Αργοστόλι. Το σπίτι του βρίσκεται στον Άγιο Κωνσταντίνο, πέντε χιλιόμετρα από το Αργοστόλι. Είναι παντρεμένος με την Αννέττα Γκίλα. Οι γονείς του, ο Γουλιέλμος και η Σπυριδούλα, γεννήθηκαν και πέθαναν στα Δαυγάτα σε βαθιά γεράματα. Έχει άλλα πέντε αδέλφια.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Santa Clara της California. Στην California εργάστηκε τρία χρόνια ως οικονομικός αναλυτής.

Από το 1980 έως και το 1992 ήταν καθηγητής marketing στο Deere College και συγχρόνως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, σε δεκάδες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες.

Το 1987 ίδρυσε την πρώτη εταιρία Direct Marketing στην Ελλάδα, την ΑΔΕΛ Saatchi & Saatchi Direct που έφθασε να είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία της Saatchi & Saatchi Direct στην Ευρώπη! (Η Saatchi & Saatchi ήταν η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρία στο κόσμο).

To 1991 ίδρυσε την πρώτη εταιρία ολοκληρωμένης επικοινωνίας και πολιτικού marketing στην Ελλάδα, τη Sense Integrated που είναι μέλος της ΕΔΕΕ, καθώς επίσης και ιδρυτικό μέλος της ΟΠΔΔΕ. Πελάτες της υπήρξαν οι μεγαλύτερες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες, αλλά και δεκάδες Έλληνες και Κύπριοι κορυφαίοι πολιτικοί.

Για δέκα συνεχή χρόνια, 1991-2001, η εταιρία Sense Integrated είχε την ευθύνη της τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό. Καμπάνιες της έχουν βραβευτεί με τα μεγαλύτερα βραβεία δημιουργικότητας στο κόσμο.

Το 2008 έγραψε το βιβλίο «Κεφαλονιά και Ιθάκη το προσωπικό μου ταξίδι».

Είναι οικονομικός αρθρογράφος της Κυριακάτικης εφημερίδας Real News. Δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε κλαδικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ έχει υπάρξει εισηγητής πολλών συνεδρίων.

Ήταν αθλητής ενόργανης γυμναστικής και υπηρέτησε στον στρατό ως Έφεδρος Αξιωματικός Εφοδιασμού και Μεταφορών.