Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Το κάρο παλιό, το φορτίο βαρύ…

Το κάρο παλιό, το φορτίο βαρύ, ο γάιδαρος αδύνατος και ο δρόμος ανηφόρα.

Μόνο αφελείς συμφωνούν με την άποψη της κυβέρνησης ότι η ύφεση ήταν αυτή που έβγαλε εκτός προγράμματος το οικονομικό της πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας εντελώς το γεγονός ότι έχει κάνει το απόλυτο μηδέν από ό, τι είχε συμφωνήσει με την τρόικα.

Μόνο αφελείς άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ότι η ηττοπάθεια είναι διάχυτη στην κυβέρνηση και μόνο αφελείς άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ότι η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά δυστυχώς την ανάπτυξή της έχουν αναλάβει ανίδεοι άνθρωποι. Τα πολιτικά κόμματα με κάθε τρόπο πρέπει να προσελκύουν στις τάξεις τους ικανούς και επιτυχημένους ανθρώπους και να αποκλείουν τους πλειστάκις αποτυχημένους των Αθηνών υποψηφίους τους, αντί να τους στέλνουν στο νησί καταγωγής των παππούδων τους εν είδει περιπλανώμενων πολιτικών γυρολόγων, γιατί δυστυχώς με αλεσμένα κόκαλα κεφτές δεν γίνεται!

Έχουμε μία κυβέρνηση που δύο χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε μία αποκρατικοποίηση, έτσι για δείγμα, ούτε καν έχει καταργήσει την εταιρία προώθησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Και οι επόμενες δεκαπέντε ημέρες είναι οι πλέον κρίσιμες ημέρες της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας.

Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει ούτε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης των τομέων που μπορούν να φέρουν πλούτο στην Ελλάδα, όπως είναι οι τομείς: Ενέργειας, τουρισμού, ναυτιλίας, ιχθυοκαλλιεργειών, μεταποίησης τροφίμων, πρότυπων γεωργικών και κτηνοτροφικών καλλιεργειών, ανάπτυξης ελεύθερων βιομηχανικών ζωνών, ανάπτυξης οικιστικών τουριστικών περιοχών, εκμετάλλευσης ορυκτών κοιτασμάτων κ.ο.κ.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το τι θα αναπτύξει αλλά το ποιος θα το αναπτύξει. Δυστυχώς από το 1981 και εντεύθεν κάποιοι έπεισαν τον Έλληνα ότι το ιδανικό της ζωής του είναι μία θέση στο δημόσιο, πολιτικοποίησαν τις σπουδές, «ποινικοποίησαν» το κέρδος της ιδιωτικής επιχείρησης και μας έμαθαν να ζούμε με δανεικά.

Έχουμε καταντήσει επαίτες της Ευρώπης και περίγελοι των Σλοβάκων, όχι βέβαια γιατί χρωστάμε, αλλά επειδή οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι μπορούν να πουλούν και στην Ευρώπη τις ίδιες μπουρδολογίες που πουλούν στην ελληνική κοινωνία.

Το κάρο παλιό, το φορτίο βαρύ, ο γάιδαρος αδύνατος και ο δρόμος ανηφόρα. Ώρα να καταλάβει ο αγωγιάτης ότι ο λαός θέλει καινούργιο δρόμο και καινούργιο μεταφορικό μέσο.

Σημείωση

Το 2002 η εταιρία μου είχε υποβάλει διαφημιστικές προτάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για το πώς πρέπει να πούμε «αντίο» στη δραχμή και πώς να καλωσορίσουμε το Ευρώ. Το ακριβώς αντίθετο, θα είναι ο εφιάλτης της χώρας μας.

 

Αρέσει σε %d bloggers: