Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Το γκρέμισμα της γέφυρας. Και η επιστροφή στη δραχμή!

Σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2012 θα είναι έτος γενικευμένης κατάρρευσης της χώρας. Το λένε οι οίκοι αξιολόγησης, το λέει η Goldman Sachs που κυβερνά τον κόσμο, το λέει η κοινή λογική.
Το μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς και καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για ακόμη χειρότερες ημέρες. Μετά από τέσσερα συνεχή χρόνια ύφεσης, ένα εκατομμύριο ανέργους, 25% μειώσεις μισθών, 40% πτώση στις πωλήσεις ακινήτων και 20% πτώση του εθνικού εισοδήματος, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προβεί σε περαιτέρω αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, διπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας, μειώσεις μισθών, κλπ. Ενέργειες που όχι μόνο δεν θα μειώσουν το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας το 2012, αλλά θα το φθάσουν πάνω από 15 δις ευρώ!
Η ύφεση το 2011 θα είναι 6.5% και άλλο τόσο του χρόνου. Το PSI σύντομα θα αποδειχθεί όνειρο θερινής νυκτός και ευελπιστώ ότι δεν υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι, οι τραπεζίτες που έχουν αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου, έναντι αδυναμίας της χώρας μας να πληρώσει τα ομόλογά της, θα μας χαριστούν. Η επιστροφή στη δραχμή, και σύντομα μάλιστα, είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Σκύψαμε το κεφάλι για την πρώτη δόση, τη δεύτερη… την έκτη, και τώρα ετοιμαζόμαστε να «στηθούμε» για την έβδομη! Ο κύριος Παπανδρέου, που αγνοούσε τη διαφορά μεταξύ χρέους και ελλείμματος, κουβάλησε την τρόικα της οποίας οι άνθρωποι νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με το γαλλικό δημόσιο, ενώ την σκυτάλη πήρε ο κύριος Παπαδήμος παρ’ ότι γνώριζε εκ των προτέρων ότι επρόκειτο να καταβάλει μία μάταιη προσπάθεια. Είναι ώρα ο κύριος Σαμαράς να εξηγήσει στον λαό τα άμεσα και μακροπρόθεσμα, επώδυνα προβλήματα αλλά και τους κινδύνους ενώπιον των οποίων θα βρεθεί η χώρα και να ηγηθεί ο ίδιος, μέσω εκλογών, μιας πανεθνικής προσπάθειας. Ο λαός θα σταθεί δίπλα του.
Δυστυχώς, ολόκληρες γενιές γαλουχήθηκαν με σοσιαλιστικό όραμα και με την αυταπάτη ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα πολιτικό σύστημα που θα διανέμει αγαθά χωρίς παραγωγή, χωρίς βιομηχανία. Τώρα, ο «θνήσκων» σοσιαλισμός έκανε ένα ακόμη μεγάλο κακό στη χώρα. Κατόρθωσε να δημιουργήσει μία πολύ μεγάλη και επικίνδυνη αριστερά, αφού το μεγάλο μέρος της ευαγγελίζεται την ιδεολογία του Χότζα!

Σημείωση.
Σάββατο βράδυ κατέρρευσε, η μοναδική στο είδος της γέφυρα του Αργοστολίου. Την προστασία της, για πολλά χρόνια, είχε αναλάβει το άθλιο Υπουργείο Πολιτισμού. Στη θέα της με έπιασε βαθειά κατάθλιψη. Αισθάνθηκα ότι η κατάρρευσή της δεν αποδεικνύει μόνο την ανικανότητά μας να τη σώσουμε, αλλά ουσιαστικά αντικατοπτρίζει το γκρέμισμα μιας ολόκληρης χώρας.

 

Αρέσει σε %d bloggers: