Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Σίγουρα κάτι ξέρει ο Πάπας!

Δεν μπορεί. Θα πρέπει να έχει όνομα αυτός που προτίμησε να εξαφανίσει τη μεσαία αστική τάξη και που εμπνεύστηκε την ουσιαστική δήμευση ή απαξίωση της ιδιωτικής περιουσίας και τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νεόπτωχων, προκειμένου να διαφυλάξει το αδηφάγο κράτος και τα χιλιάδες «ανίκανα παιδιά» του πολιτικού ρουσφετιού, τα οποία φρίττουν στο άκουσμα της λέξης «αξιολόγηση»!

Δυστυχώς όμως, η διαιώνιση αυτής της πολιτικής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε θλιβερές εναλλακτικές πολιτικές επιλογές, αφού ως γνωστό, άλλος είναι ο πολιτικός προστάτης αυτών των «παιδιών» και αυτού του κράτους, και δυστυχώς εκεί κυριολεκτικά σπρώχνεται και η κατεστραμμένη μεσαία αστική τάξη.

Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές όταν οι πολίτες φορολογούνται με ανέντιμους τρόπους, όπως τα τεκμήρια διαβίωσης και ο ΕΝΦΙΑ. Και αυτό, επειδή είμαστε ανίκανοι να φτιάξουμε ένα σύγχρονο αναπτυξιακό κράτος, να καλλιεργήσουμε φορολογική συνείδηση – κυρίως στους «μικρούς»- και να σταματήσουμε το λαθρεμπόριο πετρελαίου που, ως φαίνεται, μία αόρατη δύναμη εμποδίζει ακόμη και την απλή εφαρμογή του συστήματος εισροών και εκροών στα βενζινάδικα και κυρίως στα πλωτά μέσα.

Ευτυχώς! Η φορολογική αφαίμαξη ακόμη και των ανέργων και συνταξιούχων -για να συντηρηθεί το θλιβερό αυτό κράτος- θα σταματήσει σύντομα από μόνη της γιατί απλούστατα οι οικονομικά πεθαμένοι δεν θα πληρώνουν.

Αντί να καλλιεργείται μία πολιτική συνισταμένη που να εκφράζει το εθνικό συμφέρον, καλλιεργούνται τεχνικές διάσπασης και αστάθειας, μόνο και μόνο για να καλύπτουν τη γύμνια τους οι διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί. Υπάρχει όμως χρόνος ανατροπής του κλίματος, όχι φυσικά με τις επικοινωνιακές αστειότητες τύπου Παρισιού, αλλά με δομικές αλλαγές και δημιουργία ενωτικού εθνικού κλίματος, ώστε σιγά σιγά να επιστραφούν και στις τράπεζές μας τα 80 δις που «πέταξαν», αλλά και να αρχίσουν να γίνονται νέες επενδύσεις. Με τις επικρατούσες συνθήκες κανείς δεν επενδύει και κανείς δεν επαναπατρίζει χρήματα.

Τελικά για όλα φταίει η τρόικα! Εμείς δεν φταίμε ούτε για τις γελοιότητες του ΕΝΦΙΑ, που κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη, ούτε για τα ανέντιμα τεκμήρια διαβίωσης και ούτε φυσικά για το ανύπαρκτο επενδυτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας. Για μένα… ευτυχώς που υπάρχει και η τρόικα (Σίγουρα κάτι ξέρει ο Πάπας που έχει βάλει Ελβετούς να φυλάνε το Βατικανό και όχι Ιταλούς)!

Σημείωση

Φαίνεται ότι ο κύριος Σόιμπλε μάς δουλεύει αγρίως. Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται να μιλάει για μεγάλη επιτυχία του προγράμματος λιτότητας που μας επέβαλε, όταν: επενδύσεις δεν γίνονται, η ανεργία κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, πλούτο δεν δημιουργούμε, οι εξαγωγές μας μειώθηκαν 10%, το τραπεζικό μας σύστημα κλονίζεται, έχουμε 3.5 εκατομμύρια πτωχούς και στον πολιτικό ορίζοντα… άγρια καταιγίδα καταφθάνει.

 

Αρέσει σε %d bloggers: