Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και έπειτα το χούι!

Στη χώρα μας συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο από το κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων, τη μείωση μισθών και εισοδημάτων και την ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας μας από την τρόικα. Δεν έχει εξαντληθεί μόνο η αντοχή και η συνοχή της κοινωνίας μας, αλλά καθημερινά χάνουμε και την εθνική μας ταυτότητα και ζωτικότητα.

Οι θάνατοι έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τις γεννήσεις και τα νέα ζευγάρια φοβούνται να κάνουν ακόμη και ένα παιδί γιατί αδυνατούν να το μεγαλώσουν. Οι νέοι επιστήμονες -και όχι μόνο- εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τη χώρα μας, ενώ συγχρόνως πολλαπλάσιοι παράνομοι μετανάστες παίρνουν τη θέση τους, μεταφέροντας στη χώρα μας την τριτοκοσμική ισλαμική τους κουλτούρα. Και ως φαίνεται (αν είναι ποτέ δυνατόν), την επίλυση του εν λόγω προβλήματος έχει αναλάβει η Χρυσή Αυγή!

Οι λαθρομετανάστες που καταληστεύουν το δημόσιο έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε εντελώς ανενόχλητοι, όχι μόνο απλώνουν τις πραμάτειες τους μπροστά από τα καταστήματα επαγγελματιών που αιμορραγούν οικονομικά, αλλά ακόμη και μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών!

Απίστευτη αποθράσυνση, απίστευτη πολιτική αδιαφορία και ανικανότητα. Από τη μία μειώνουμε το δημόσιο έλλειμμα και από την άλλη αυξάνουμε το έλλειμμα της εθνικής μας συνείδησης. Δυστυχώς. Η Ελλάδα δεν αιμορραγεί μόνο οικονομικά. Αιμορραγεί και εθνικά.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να λύσει με ριζοσπαστικό τρόπο το εν λόγω πρόβλημα- αν και κάνει περισσότερα από τα προσδοκόμενα- όπως αδυνατεί να πιάσει από τα «κέρατα» την ιερή αγελάδα του τρισάθλιου δημοσίου. Εν τω μεταξύ μεγάλος αριθμός ασύδοτων προμηθευτών του δημοσίου συνεργαζόμενοι με τους χιλιάδες διεφθαρμένους αλλά ανέγγιχτους δημόσιους «λειτουργούς» συνεχίζουν τον εκμαυλισμό του θνήσκοντος οργανισμού του ελληνικού δημοσίου.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε όλοι μας τις συλλήψεις και προφυλακίσεις πολλών επώνυμων φοροφυγάδων, πράγμα που μοιάζει περισσότερο με απόδοση «λαϊκής» δικαιοσύνης, παρά με αύξηση οικονομικών εισόδων για το κράτος. (Πολύ φοβάμαι ότι δημιουργείται ένα κλίμα τρομοκρατίας ακόμη και σε έντιμους επιχειρηματίες ή υποψήφιους πενδυτές).

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η μεγάλη φοροκλοπή στη χώρα γίνεται από κάποιες εκατοντάδες επωνύμους ή και κάποιες μεγάλες εταιρίες.

Η μεγάλη φοροκλοπή συντελείται από τις εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες οι οποίοι δεν εκδίδουν αποδείξεις και από τα εκατομμύρια των πολιτών που δεν τις απαιτούν, οι οποίοι αγνοούν ότι εξ’ αιτίας αυτής της συμπεριφοράς τους θα κληθούν να πληρώσουν αργότερα οι ίδιοι όσα κάποιοι άλλοι κλέβουν. Και σε αυτό το σημείο έχουν πλήρη ευθύνη τα αρμόδια υπουργεία που αδυνατούν να ενημερώσουν σωστά τους πολίτες.

Σημείωση
Είναι δύσκολο να αλλάξει κανείς το χούι ενός ολόκληρου λαού όταν ο ίδιος παραδέχεται ότι: Πρώτα βγαίνει η ψυχή και έπειτα το χούι!

 

Αρέσει σε %d bloggers: