Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Πρίμα αρμενίζουμε…!

Ο πρόεδρος της Κίνας, κύριος Σι Zινπίνγκ, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι η πλέον αξιόπιστη φίλη της Κίνας στην Ευρώπη. Στην προ δεκαπενθημέρου όμως έκδοση ελληνικών ομολόγων που τους είχαμε μεγάλη ανάγκη, οι Κινέζοι δεν αγόρασαν ούτε ένα ελληνικό ομόλογο, όπως ποτέ άλλωστε και στο παρελθόν. Την Αργεντινή όμως τη δάνεισαν πριν λίγες ημέρες 5,5 δις. Αλλά ποιος να αγοράσει ελληνικό ομόλογο, όταν γνωρίζει ότι αν κερδίσει από κάποια υπεραξία του θα πληρώσει 26% -30% εφορία αλλά αν την ίδια στιγμή υποστεί πολλαπλάσια ζημιά από πώληση άλλου ομολόγου, η εφορία δεν του επιτρέπει να κάνει συμψηφισμό κέρδους και ζημιάς;

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι αιμορραγούσες τράπεζες σκοπεύουν να κουρέψουν τα κόκκινα δάνεια των επιχειρηματιών. Δηλαδή αφού τις χρηματοδοτήσαμε με 40 δις ευρώ – δεν είχαμε και άλλη λύση – τώρα θα κληθούμε να πληρώσουμε και τους ανίκανους ή μπαταξήδες επιχειρηματίες. Δηλαδή θα αναστήσουμε τις επιχειρήσεις τους ώστε να μπορούν να ανταγωνίζονται άνισα, για να μην πω ανέντιμα, τις υγιείς και έντιμες επιχειρήσεις, ώστε με την σειρά τους να καταστούν και αυτές προβληματικές!

Για την συνεχιζόμενη βέβαια κρίση, η τρόικα βέβαια δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Μας έσπρωξε σε εσωτερική υποτίμηση με μόνο μέσο τη μείωση μισθών και συγχρόνως αύξησε την φορολογία, με αποτέλεσμα να χαθούν από την αγορά και τις τράπεζες τα αντίστοιχα ποσά, να αυξηθεί η ανεργία, να διαλυθεί η μεσαία τάξη, να απαξιωθεί η προσωπική μας περιουσία και οι δικαιολογημένα απελπισμένοι συμπολίτες μας ίσως να οδηγηθούν σε οδυνηρές για τη χώρα επιλογές.

Παρ’ όλα αυτά, αν τις περισσότερες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις – ακόμη και τη χάραξη αιγιαλού η τρόικα μάς την επιβάλλει- τις είχαμε κάνει μόνοι μας, τότε θα είχαμε βάλει τις βάσεις ενός καλύτερου κράτους. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και σήμερα λαϊκιστές υπουργοί που εναντιώνονται ακόμη και στις αξιολογήσεις του έργου που προσφέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι! Τι να πει κανείς…

Πληρώνουμε τους υψηλότερους φόρους στην ΕΕ και έχουμε ένα κράτος με άθλιες υποδομές, τραγική δημόσια διοίκηση, εντελώς υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές και ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες έτοιμες να τιναχθούν στον αέρα. Η προχειρολογία μας δε, είναι τόσο μεγάλη που δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί νόμος στη Βουλή και να μην χρειαστεί να τον ακολουθήσουν ερμηνευτικές επί ερμηνευτικών εγκύκλιοι!

Δυστυχώς δεν μαραζώνουμε μόνο οικονομικά, γηράσκουμε και επικίνδυνα. Οι γεννήσεις πέρσι ήταν 94.000, οι θάνατοι 112.000 και οι μεταναστεύσεις των νέων μας 52.000. Κατά τ’ άλλα… πρίμα αρμενίζουμε!

Σημείωση

Κάτι ευχάριστο: Δημοπρατήθηκε ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Κυλλήνης και για πρώτη φορά εργολάβος δημοπρατούμενου έργου – αυτό είναι το νέο – θα είναι υποχρεωμένος να το εκτελέσει χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να ζητήσει επιπλέον χρήματα.

 

Αρέσει σε %d bloggers: