Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Πως μας κατάντησαν!

Και ενώ το καράβι πάει φούντο, και ενώ τα ελληνικά ομόλογα πάνε για μεγάλο κούρεμα,

-ερήμην της ελληνικής κυβερνήσεως- και ενώ η Black Rock βρίσκει 15 δις επισφαλή δάνεια, και ενώ οι ελληνικές τράπεζες οδηγούνται στα τάρταρα, γιατί ούτε καν τα τριάντα δις ευρώ του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας δεν επαρκούν, η κυβέρνηση εξακολουθεί να θέλει να μας «σώσει»όπως μας έχει σώσει άλλες επτά φορές έως τώρα!

Μιλώντας όμως για την Βack Rock, μου γεννάται μία απορία. Πως είναι δυνατό να μπαίνει στα άδυτα των αδύτων των ελληνικών τραπεζών την στιγμή που η ίδια αγοράζει σε πολύ χαμηλές τιμές οφειλές τραπεζών, τις οποίες εν συνεχεία μεταπωλεί;

Βλέπω πραγματικούς νοικοκυραίους ανθρώπους να μετράνε και το τελευταίο τους ευρώ, για να τα φέρουν βόλτα, και έχεις ένα υπουργείο εξωτερικών που τα τελευταία δύο χρόνια, δαπάνησε εκατό εκατομμύρια ευρώ σε μυστικά κονδύλια, χωρίς να γνωρίζει κανείς που πήγαν, και συγχρόνως έχεις κάποιους υπουργούς που ο καθένας έχει 50-60 συμβούλους!

Ένα χρόνο τώρα ακούω την κυβέρνηση να μιλά για επενδυτικό fast track και ενώ νόμιζα ότι μιλά για προσέλκυση επενδύσεων, αυτή εννοούσε fast track απομάκρυνσης κάθε επενδύσεως.

Κοιτάζω την μετοχή, της άλλοτε κραταιάς Εθνικής Τράπεζας που πριν 3-4 χρόνια ήταν 35 ευρώ και σήμερα είναι €1.6 – σύντομα θα πάει στο μισό ευρώ- και πραγματικά με πιάνει κατάθλιψη.

Ζούμε σε μια χώρα, που ακόμη και ο Πρόεδρος των Δικαστών, σιγά μην ήταν μόνο ο κύριος Φωτόπουλος, βγάζει πολιτικά μανιφέστα αντί να εξηγεί στον κόσμο πώς εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και πώς γίνεται να περνούν 6 και 7 χρόνια και δικαστικές υποθέσεις να μην έχουν εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό!

Φθάσαμε στο σημείο να βλέπουμε, και να μην μας κάνει αίσθηση, χιλιάδες τόνους σκουπιδιών να σουλατσάρουν μέσα στα νερά αλλά οι απεργοί να πληρώνονται κανονικά! (Αν μας έκαναν αίσθηση θα τα κρατούσαμε στις βεράντες μας.)

Έφθασαν την Ελλάδα μας σε τέτοιο σημείο, ώστε ακόμη και η προεκλογική καμπάνια της Πρωθυπουργού της Αργεντινής να χρησιμοποιεί τη χώρα μας ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά , αν κάνεις το λάθος να πας μία βόλτα ως τα Προπύλαια και την Ακαδημία για να πάρεις μια δόση πνευματικού μεγαλείου εκεί θα δεις μία περιοχή γεμάτη ναρκομανείς να παίρνουν την δική τους δόση.

 

Σημείωση

Βλέποντας τη φωτιά στο φυλάκιο των τσολιάδων στο Σύνταγμα, κατάλαβα ότι δεν τρίζουν τα κόκαλα του Άγνωστου Στρατιώτη. Τρίζουν συθέμελα τα κόκαλα της Ελλάδας!

Πως μας κατάντησαν!

 

Αρέσει σε %d bloggers: