Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Πολιτική

Παπαδάτος Παύλος

Πίστευα και πιστεύω ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι καθαρά πολιτικό και όχι οικονομικό.

Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα η οποία συνέχισε να πολεμά ενώ είχε προ πολλού τελειώσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Και δυστυχώς ο πόλεμος τον οποίο συνέχισε η χώρα μας ήταν εμφύλιος πόλεμος.

Η Πολιτική στην Ελλάδα

Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα η οποία είχε κυβέρνηση δικτατορίας τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Τέσσερις φορές αλλάξαμε το σύνταγμά μας τα τελευταία σαράντα χρόνια και συχνά οι εθνικές εκλογές δεν ακολουθούν την προβλεπόμενη συνταγματική τετραετία. Τα τελευταία σαράντα χρόνια έγινε ένα μόνο δημοψήφισμα στη χώρα μας και ενώ το προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τέλος -ευτυχώς- απέρριψε την απόφαση του εκλογικού σώματος όπου το 65% είχε ψηφίσει θετικά για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ.

Το ελληνικό κοινοβούλιο είναι από τα πλέον παραγωγικά κοινοβούλια της Ευρώπης και έχει το ρεκόρ των ερμηνευτικών εγκυκλίων! Είναι αυτό το κοινοβούλιο που συνεχώς παράγει και προάγει τη γραφειοκρατία, η οποία είναι η γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας και φυσικά η τροχοπέδη της αναπτυξιακής μας πορείας. Είναι δύσκολο ή μάλλον αδύνατο να αναπτυχθεί η χώρα μας αν οι πολιτικοί μας ταγοί δεν δημιουργήσουν εκ βάθρων ένα νέο κράτος, με μια φιλική και ευέλικτη δημόσια διοίκηση.

Θα μπορούσα να γράψω τόμους ολόκληρους και να στηρίξω τη θέση μου ότι η πολιτική είναι το πρόβλημα και όχι η οικονομία. Πιστεύω όμως ότι τα άρθρα που ακολουθούν στοιχειοθετούν πλήρως τη θέση μου.

Οι πολιτικοί μου φίλοι