Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Πλήρης παρακμή!

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας ζει την απόλυτη έλλειψη επενδυτικής και αναπτυξιακής πολιτικής και συνεπώς προοπτικής εξόδου από την κρίση. Τα «δημοκρατικά» κόμματα της χώρας, που καλούνται να εφαρμόσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, διαφέρουν μόνο ως προς τον βαθμό ανικανότητας των στελεχών τους, ο οποίος συχνά δεν έχει όρια!

Η αντιπολίτευση, που θεωρεί ότι ο λαϊκισμός είναι καθήκον της, είναι πάντα έτοιμη να «πυροβολήσει» την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά ποτέ δεν είναι έτοιμη να κάνει μία εποικοδομητική πρόταση. Δυστυχώς, ξεμείναμε από πολιτικούς ηγέτες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αλλά έχουμε πληθώρα αρχηγών κομμάτων οι οποίοι, αφού καταχρέωσαν τα κόμματά τους και άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτά, μας υπόσχονται ότι θα μας σώσουν!

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχώς δίνει διαπραγματευτικούς αγώνες, ύστερα όμως από κάθε διαπραγμάτευση φεύγει με λιγότερα οφέλη από αυτά που είχε πριν διαπραγματευτεί! Δεν επιβάλλει το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το περιφέρει λες και είναι επιτάφιος από τις μπίρες, στα κρασιά, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΟΠΑΠ και τέλος στα δικαστήρια! Απίστευτη τσαπατσουλιά και ανικανότητα. Θα μάζευε, λέει, 350 εκατομμύρια ΦΠΑ από την ιδιωτική εκπαίδευση η οποία κάνει τζίρο 275 εκατομμύρια! Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί μας, γιατί αν ήταν μόνο αυτοί, τους αλλάζαμε σε ένα βράδυ και σωζόταν η χώρα. Το πρόβλημα είμαστε όλοι εμείς που τους επιλέγουμε ανάλογα με τις ιδεοληψίες μας και τις υποσχέσεις τους και όχι ανάλογα με τις ικανότητες και τα οράματά τους για τη χώρα μας.

Γίναμε λαός που άγεται και φέρεται από θλιβερούς πολιτικούς και δημοσιογράφους – ιεροκήρυκες του λαϊκισμού. Διαμαρτυρόμαστε για τις ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές, αλλά η πλειονότητα των μικροεπιχειρηματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών και όλων όσων μπορούν, φοροδιαφεύγει ανερυθρίαστα και εμείς, ως ανεύθυνοι πολίτες, ούτε καν τους ζητάμε αποδείξεις πληρωμής. Χτίζουμε παρανόμως σε ρέματα και δάση και έπειτα διαμαρτυρόμαστε που πλημμυρίσαμε ή που καήκαμε.

Οι ανεπάγγελτοι αφισοκολλητές των κομμάτων διαμαρτύρονται γιατί ο αρχηγός δεν τους έκανε υπουργούς! Βγάζουμε αντικαπνιστικούς νόμους που κανείς δεν σέβεται, όπως δεν σέβεται και την υγεία των συμπολιτών του. 50 διαμαρτυρόμενοι κλείνουν τους δρόμους για τα «δικαιώματά» τους και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα δικαιώματα των χιλιάδων συμπολιτών τους που ταλαιπωρούν. Παίρνουμε σύνταξη στα 40 μας και διαμαρτυρόμαστε ότι μας τη μείωσαν! Το 25% των πολιτών δεν πληρώνει τη ΔΕΗ, αλλά έχει λεφτά να γεμίζει τις ταβέρνες. Θέλουν να μας χαριστούν τα δάνεια της πρώτης κατοικίας, αλλά δεν μας ενδιαφέρει για εκείνους που μένουν στο ενοίκιο ή για τους νοικοκυραίους που πούλησαν ακόμη και τα κειμήλιά τους για να πληρώσουν το δικό τους δάνειο. Δημόσιοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται με ρουσφετολογικά σημειώματα και αν τους μειωθεί ο μισθός ή ακούσουν ότι θα αξιολογηθούν, μιλούν για κράτος που ασελγεί! Τελικά είμαστε ένας λαός με κοινωνική συμπεριφορά όπως αυτή που αντανακλάται… στα γήπεδα και με διαχειριστικές ικανότητες όπως αυτές που αντικατοπτρίζονται στις διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου στην ΝΔ! Δυστυχώς, η παρακμή μας είναι πλήρης.

Σημείωση

Οι «πρόσφυγες» που έρχονται στην Ευρώπη, όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθούν στη δυτική κουλτούρα, αλλά θεωρούν καθήκον τους να εξισλαμίσουν και εμάς! Γιατί άραγε δεν μένουν στη μουσουλμανική Τουρκία ή γιατί δεν πάνε στο Κατάρ, στο Ντουμπάι, στη Σαουδική Αραβία, στην Αίγυπτο, και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, αλλά θέλουν να πάνε στη Σουηδία, στη Νορβηγία, στη Γερμανία και στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, με τις οποίες δεν έχουν καμία θρησκευτική ή πολιτισμική σχέση; Μήπως θέλουν να χτίσουν και εκεί ισλαμικά βιλαέτια; Μήπως τελικά έχουμε υποτιμήσει την εχθρότητά τους απέναντι στον δυτικό τρόπο ζωής; Κατάντησαν τα νησιά μας και το κέντρο της Αθήνας ένα απέραντο τσαντίρι, σφάζονται στη Συρία με τους ομόθρησκούς τους Αλεβίτες και εμείς πιστεύουμε ότι θα σεβαστούν τις δικές μας αξίες; Δεν σας εκπλήσσει το γεγονός ότι ενώ οι ομόθρησκοί τους σφάγιασαν τη Γαλλία, δεν έγινε καμία διαμαρτυρία συμπαράστασης προς τη Γαλλία από κανένα – έστω και μετριοπαθές – μουσουλμανικό κράτος;

 

Αρέσει σε %d bloggers: