Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Προσωπικά δεν διαφωνώ με την απόφαση του Σ.Ε που θεωρεί αντισυνταγματική τη μείωση των μισθών των ένστολων ή ακόμη και των αστόλων. Ουδόλως επίσης θα ενοχληθώ να βγάλει μία απόφαση και να καταδικάζει τη κυβέρνηση να βρει εργασία στους άνεργους κ.ο.κ.

Ευελπιστώ όμως ότι θα βγάλει και μία απόφαση που να λέει ότι πρέπει να μειωθούν δραστικά οι μισθοί των δικαστών ώστε να πληρωθούν οι διάφοροι «αδικημένοι» γιατί το βλέπω λίγο άδικο να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις. Όσο όμως η κυβέρνηση μιλά για διανομή κοινωνικών μερισμάτων από ανύπαρκτα πλεονάσματα όχι μόνο του 2014 αλλά και του20 15 (!) τόσο περισσότεροι κοκκινούλιδες θα ξεπροβάλουν και τόσο λιγότερο θα μας παίρνουν στα σοβαρά τρόικα, ΕΕ και αγορές.

Διαβάζω ότι, οι ανείσπρακτες απαιτήσεις της εφορίας υπερβαίνουν τα εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ λόγω δυσλειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει με την δυσλειτουργία της δικαιοσύνης, όπως φυσικά και με όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Αφού λοιπόν η χώρα θα έχει ένα 1.3 δις «πλεόνασμα» δεν είναι σωστό ένα μέρος του να επενδυθεί στην αναδιάρθρωση της εφορίας και της δικαιοσύνης, αφού δεκάδες δις δεν εισπράττονται, χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις παραμένουν στα ράφια και άλλα οκτώ δις ζημιώνεται το κράτος ετησίως από την μη ύπαρξη χωροταξικού?

Τελικά δεν πρέπει κάποτε η χώρα μας να γίνει κράτος; Η νομοτελειακά πρέπει να οδηγηθούμε στην καταστροφή;

Με ποια λογική η κυβέρνηση υπογράφει 25η σύμβαση σταθερής φορολογικής μεταχείρισης με τις εταιρίες εξόρυξης του πετρελαίου ενώ οι έλληνες επιχειρηματίες αγνοούν πως θα φορολογηθούν ακόμη και τον επόμενο μήνα; Την ίδια στιγμή μάλιστα ο κύριος Προβόπουλος προτείνει στις υγιείς επιχειρήσεις –λες και είναι πολλές- να μην προσδοκούν χρηματοδότηση από τις τράπεζες -μόνο αφελείς περιμένουν- αλλά να αυτοχρηματοδοτηθούν φέρνοντας πίσω τα κεφάλαια που έστειλαν στο εξωτερικό! Δηλαδή ο κ. Προβόπουλος προσδοκά ότι εκείνοι που πλούτισαν από τις κρατικές προμήθειες και έκαναν επιστήμη την φοροκλοπή αλλά και όλοι εκείνοι που συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές των τροφίμων ενώ η χώρα καταρρέει θα φέρουν πίσω τα λεφτά που με τόσες «θυσίες» έκλεψαν, ώστε να αναπτυχθεί η Ελλάδα!!!

Δυστυχώς, η παντελής έλλειψης αναπτυξιακής στρατηγικής μας οδηγεί σε τέτοιου είδους προσδοκίες αλλά και σε φαιδρότητες του τύπου: Nα παίρνουν οι μαθητές χειμερινή άδεια για να χρηματοδοτούν οι άνεργοι γονείς τους, τους ξενοδόχους! Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Σημείωση

Η πολιτιστική βιομηχανία απέφερε στην Γαλλία το 2012 81 δις ευρώ! Είναι τόσο δύσκολο, σίγουρα δεν είναι, να μετατρέψουμε τον δικό μας ασύγκριτο πολιτισμό και κουλτούρα σε χρυσοφόρα παραγωγική βιομηχανία ;

 

Αρέσει σε %d bloggers: