
Ο Παύλος Παπαδάτος, γνωστός επικοινωνιολόγος και σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στον «Α.Τ.» συμπεραίνει: «Μόνο ο Α. Σαμαράς έχει όραμα για τη χώρα».
Ως καταξιωμένος επικοινωνιολόγος τι θεωρείτε ότι μας έφτασε έως εδώ;
«Το μεγάλο κακό έγινε τα τελευταία δύο χρ΄νια, αλλά τα θεμέλια της καταστροφής μπήκαν στην πρώτη δεκαετία διακυβέρνησης της χώρας μας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου».
Βλέπετε να βγαίνουμε σύντομα από την οικονομική κρίση;
«Ακόμη δεν μπήκαμε στην κρίση… Μόλις αρχίσαμε να την αισθανόμαστε! Αν η χώρα πτωχεύσει και τυπικά, οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Θα φέρει την Κόλαση του Δάντη και τότε θα αντιληφθούμε τι σημαίνει “πτώχευση”, γιατί σήμερα καλά περνάμε».
Ποιές είναι οι πρακτικές συνέπειες μιας άμεσης πτώχευσης;
«Άμεση πτώχευση σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε τα χρήματα της έβδομης δόσης, πράγμα που μεταξύ άλλων σημαίνει ότι χάνονται και τα χρήματα του χρηματοπιστωτικού ταμείου σταθερότητας που προορίζονται για την ενίσχυση των Τραπεζών και τότε θα ζήσουμε τον πραγματικό εφιάλτη. Οι πιθανότητες να πτωχεύσουμε είναι αυτές που δίνει η αγορά χρήματος: 75%».
Από τι εξαρτάται η ανάκαμψη της χώρας;
«Μόνον από τις επενδύσεις, όμως το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας αποθαρρύνει κάθε καλοπροαίρετο επενδυτή. Το χειρότερο είναι ότι τελευταία ενισχύθηκαν τα αριστερά κόμματα, που ως γνωστόν είναι σήμα κινδύνου για κάθε επενδυτή. Προσπαθούν να υπαγορεύσουν τους επενδυτικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει το κεφάλαιο. Συνεπώς μάλλον για σχιζοφρενείς ψάχνουμε, παρά για επενδυτές!».
Η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας;
«Είναι και θέμα ψυχολογίας. Πρέπει κάποιος να μιλήσει επιτέλους για ένα όραμα που έχει για τη χώρα μαςκαι συγχρόνως να το επικοινωνήσει σωστά, ώστε να πείσει τον κόσμο. Αυτός είναι μόνο ο κύριος Σαμαράς».
Ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται από τον λαό. Εσείς, ένας επιτυχημένος άνθρωπος, γιατί θέλετε ν’ασχοληθείτε με την πολιτική;
«Εφόσον με κατατάσσετε στους επιτυχημένους, δεν θα έπρεπε να με παροτρύνετε να μπω στην πολιτική από το να με αποθαρρύνετε; Αν το σύστημα αποθαρρύνει επιτυχημένους ανθρώπους να μπουν στην πολιτική, εσείς πως πιστεύετε ότι θα βγούμε από την κρίση;».