Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Μετά την ωρίμανση έρχεται η σαπίλα

Για την εκμετάλλευση του Ελληνικού οι συζητήσεις κρατούν κάποια χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο έδειξε ενδιαφέρον το Κατάρ. Πήρε κάποιους μήνες στην κυβέρνηση για να δημιουργήσει την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ. Πέρασε ένας μήνας από τότε και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν έχουν επιλεγεί ακόμη. Όχι φυσικά γιατί ψάχνουν τους καλύτερους τεχνοκράτες, αλλά γιατί ψάχνουν να βολέψουν τους καλύτερους δικούς τους.
Οι πωλήσεις των μεγαλύτερων ΔΕΚΟ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, ήταν μόλις 283 εκατομμύρια ευρώ και το σύνολο εξόδων τους την ίδια περίοδο ήταν 678 εκατομμύρια ευρώ! Η Ελλάδα ας βουλιάξει – τα κεκτημένα κεκτημένα.

Στα ΕΛΠΕ οι εργαζόμενοι παίρνουν 18 μισθούς ετησίως με μέσο όρο μισθού 86 χιλιάδες ευρώ και το σωματείο τους απειλεί με στραγγαλισμό της αγοράς αν κάποιος διανοηθεί να πειράξει τις «κεκτημένες» απολαβές τους, που είναι 35% πάνω από τις αντίστοιχες της Ιταλίας.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει περάσει προ πολλού από το στάδιο της ασυδοσίας και του απλού εκβιασμού στο στάδιο του εθνικού εκβιασμού. Και η κυβέρνηση έχει περάσει από το στάδιο της ανοχής και της ανικανότητας στο στάδιο της αδιαφορίας.

Η ανικανότητα των κυβερνήσεών μας, η ανοχή της κοινωνίας μας και η υποκρισία των κουλτουριάρηδων μετέτρεψαν το κέντρο των Αθηνών σε κατοικία όλων των φυλών της Αφρικής και της Ασίας. Δεν χάσαμε μόνο την οικονομική μας υπόσταση, χάνουμε την κουλτούρα μας, χάνουμε τον πολιτισμό μας, χάνουμε την ίδια την πρωτεύουσά μας και η κυβέρνηση ασχολείται μόνο (και ανεπιτυχώς) με το μνημόνιο, ενώ σε λίγο θα κάνουμε το μνημόσυνο της Αθήνας.
Οι πλείστοι των υπουργών είναι ανίκανοι και όχι μόνο δεν μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και ούτε που μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της περιπέτειας στην οποία έχει μπει η χώρα μας. Παραίτηση καμία. Όλοι γαντζωμένοι στην καρέκλα. Που και που κάποιο υπουργικό τηλεοπτικό διάγγελμα με δακρύβρεχτο ύφος Μάρθας Βούρτση.

Για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζονται τεχνοκράτες υψηλότατου επιπέδου. Και στην κυβέρνηση δεν βλέπω να υπάρχει κανένας. Με κάποιο μαγικό τρόπο τα πολιτικά κόμματα κατόρθωσαν να απομακρύνουν από την πολιτική κάθε αξιόλογο άνθρωπο. Και η αντιπολίτευση, καλό θα είναι να γνωρίζει ότι αφού το φρούτο ωριμάσει, πολλές φορές, αργεί να πέσει και κρέμεται για πολύ καιρό σάπιο. Και ως γνωστόν, σάπιο φρούτο δεν τρώγεται!

 

Αρέσει σε %d bloggers: