Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Με ρωτούν αν τους επιτρέπω να κλέψουν εμένα και το κράτος!

Ο Κύριος Σουφλιάς είχε δηλώσει ότι τον Μάϊο του 2009 θα γινόταν τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου Πατρών! Αντί όμως εγκαινίων ο δρόμος μετετράπη σε καρμανιόλα. Έκτοτε, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί εκατοντάδες άνθρωποι, έχουν χαθεί εκατομμύρια ώρες σε εκνευριστική οδήγηση και έχουν καταναλωθεί εκατομμύρια λίτρα επιπλέον σε καύσιμα γιατί οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι δεν μπόρεσαν να εξοικονομήσουν εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το 5% που είναι η συμμετοχή μας για την κατασκευή του δρόμου αφού το υπόλοιπο 95% μπορούμε να το πάρουμε από το ΕΣΠΑ! (Απλά το υπενθυμίζω στον φίλο κύριο Κωστή Χατζηδάκη).

Αισθάνομαι ντροπή όταν βλέπω ότι συνεχίζεται η ευρωπαϊκή μας επαιτεία λόγο διαχρο-νικής αδυναμίας των πολιτικών μας να αντιληφθούν ότι η λύσης του οικονομικού μας προβλήματος βρίσκεται πρωτίστως εντός της Ελλάδας και όχι στην Ευρώπη.

Μου είναι αδιανόητο να αντιληφθώ ότι το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο 3-4 δις από το λαθρεμπόριο τσιγάρων, και συγχρόνως όπως μου έλεγε φίλος μου λιμενάρχης δεν δίνουν στα σκάφη του λιμενικού σώματος, λίγους τόνους πετρέλαιο όχι μόνο για να συλλαμβάνουν τους λαθρέμπορους αλλά ούτε για να σώσουν ναυαγούς.

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω όταν ακούω σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί μας συναγελάζονται με λαθρέμπορους καυσίμων, από το λαθρεμπόριο των οποίων χάνει το δημόσιο 3 δις ετησίως και μάλιστα δεν επιτρέπουν την δημιουργία αποθηκών καυσίμων σε πολυεθνικές εταιρίες που με αυτό τον τρόπο θα σταματούσε και το λαθρεμπόριο.

Αισθάνομαι ντροπή όταν διαβάζω σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ότι η αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού συμβουλίου κατέταξε την χώρα μας ως διαφθαρμένη και την έθεσε υπό επιτήρηση. Ιδιαίτερη μάλιστα μνεία κάνει για την οικονομική αδιαφάνεια των πολιτικών κομμάτων.

Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι το κράτος χάνει ετησίως πάνω από 25 δισεκατομμύρια ευρώ από φοροδιαφυγή εν τούτοις καλούνται έντιμοι πολίτες να πληρώνουν τα σπασμένα της ανικανότητας των πολιτικών μας, ενώ τα χρήματα αυτά αρκούσαν για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε οικονομικά ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα.

Με εκνευρίζει αφάνταστα η θρασύτητα μεγάλων και μικρών απατεωνίσκω,ν οι οποίοι δεν μου δίνουν απόδειξη όταν αγοράζω κάτι και με ρωτούν αν την χρειάζομαι. Δηλαδή εντελώς ανερυθρίαστα με ρωτούν αν τους επιτρέπω να κλέψουν εμένα και το κράτος.

Σημείωση:

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο μέλλον κανείς πολιτικός δεν θα παίρνει στο γραφείο του συγγενή του μετακλητό υπάλληλο. Μα το πρόβλημα είναι αν θα πληρώνουμε μετακλητούς

 

Αρέσει σε %d bloggers: