Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Με επικάλυψη κρατικής τεχνογνωσίας!

Ως φαίνεται, τα παθήματα δεν συνετίζουν κάποιους ανθρώπους και ιδίως την κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο κύριος Παπάς μετά από τις φαιδρότητες του πλειστηριασμού των τηλεοπτικών συχνοτήτων συνεχίζει να θέλει να ελέγχειτα τηλεοπτικά μέσα και κατά συνέπεια την ενημέρωση, με έναν πανάθλιο νόμο;

Συγκεκριμένα,στην περίπτωση που δύο επιχειρηματίες θέλουν να συνάψουν μία σύμβασησυνεργασίας (ενπροκειμένω ένας διαφημιζόμενος και ένα διαφημιστικό μέσο),σύμφωνα μετον κύριο Παπά οι ιδιώτες θα πρέπει να δανείζονται (άκουσον άκουσον!) τηνκρατικήτεχνογνωσία για να κάνουν τη δουλειά τους! Μάλιστα, σε περίπτωση που ο ορισμένοςδιαχειριστής της σύμβασης δεν κάνει καλά τη δουλειά του, θα επεμβαίνει ορυθμιστής τουσυστήματος που είναι το περίφημο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τοοποίο αφούχρησιμοποιήσει τη δική του τεχνογνωσία(!) θα αποφασίζει τα της συμβάσεως, έχονταςμάλιστα τη δυνατότητα επιβολής εξοντωτικού προστίμου!

Βέβαια, προπομπόςαυτού του νόμου-τερατουργήματος που σκοπό έχει τον πλήρη έλεγχο των τηλεοπτικών μέσων,ήταν ένας άλλος νόμος-τερατούργημα, ο 2328/1995,τέκνο του κυρίου Βενιζέλου, μετον οποίο ο τελευταίος ήθελε να παράσχειστα μέσα υπηρεσίες σε βαθμό αισχρήςδουλοπρέπειας. Έτσι, μεταξύ των άλλωνκαθόριζε ότι: Κανείς διαφημιζόμενος δεν δύναται ναπαίρνει έκπτωση από τα ΜΜΕ υψηλότερη του 9.9% ανεξαρτήτως του διαφημιστικού τουκονδυλίου! Συγχρόνως καθιστούσε ποινικά υπεύθυνες τις διαφημιστικές εταιρίες αν οδιαφημιζόμενος δεν απέδιδε το αγγελιόσημο, λες και οι συντάκτες των ΜΜΕ για τους οποίουςπροορίζεται αυτόήταν υπάλληλοι διαφημιστικών εταιριών. Και αυτό για να μην έχουν καμίαευθύνη οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ως όφειλαν. Επιπροσθέτως δε, αν η διαφημιστική εταιρίαέπαιρνε αμοιβή για μία δημιουργική της εργασία €20.000 αλλά ο πελάτης της έκανεστα ΜΜΕδιαφήμιση €1.000.000 την οποία τελικά δεν πλήρωνε, την ευθύνηπληρωμής του€1.000.000 προς τα ΜΜΕ είχε η διαφημιστική εταιρία!

Με άλλα λόγια, ο κύριος Βενιζέλος νομοθετούσε ως υποτακτικός των ΜΜΕ, ενώ ο κύριος Παπάς ως το τελευταίο σοβιετικό απομεινάρι που θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης με επικάλυψη μάλιστα κρατικής τεχνογνωσίας!!!

Σημείωση

Στην Ελλάδα ασχολούμεθα ακόμη με επιγραφές κομμάτων,όπως κεντρώο, αριστερό,κεντροαριστερό, δεξιό, κεντροδεξιό, σοσιαλιστικόκαι άλλες τέτοιες πολιτικέςμπαρουφολογίες, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι μόνο αν μία χώρα κυβερνάται από μίακυβέρνηση με φιλελεύθερο κοινωνικό προσανατολισμό μπορεί να προκόψει. Με μία ματιά στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, ακόμη και ο πλέον κομπλεξικός ιδεοληπτικός θα διαπιστώσει ότι τα «προκομμένα» κράτη είναι τα πολιτικά φιλελεύθερα κράτη.

 

Αρέσει σε %d bloggers: