Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Με μπαμπά στρατιωτικό και Λαφαζάνη υπουργό!

Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε διαχειρίσιμο. Την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πριν δύο χρόνια, υποστήριζε με σθένος το ΔΝΤ αλλά αντί εμείς να είχαμε συνταχθεί μαζί του, συνταχθήκαμε με την κυρία Μέρκελ και υποστηρίξαμε ότι είναι βιώσιμο, με αποτέλεσμα ναι μεν να καταστεί βιώσιμη η πολιτική καριέρα της κυρίας Μέρκελ αλλά να γίνει ο δικός μας βίος, αβίωτος.

Σήμερα, και πάλι το ΔΝΤ προτείνει, όχι αύξηση φόρου στις επιχειρήσεις, αλλά μείωση των κρατικών δαπανών και συντάξεων, γιατί η επιβολή νέων φόρων στις επιχειρήσεις αποτρέπει νέες επενδύσεις, οδηγεί σε ασφυξία τις υπάρχουσες, αυξάνει τους ανέργους και μειώνει τα φορολογικά έσοδα τους κράτους. Δυστυχώς, ο λαϊκισμός της κυβέρνησης δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη της χώρας. Έτσι, ασχολούμεθα με γελοιότητες του τύπου ‘αν ένα πακέτο μακαρόνια πρέπει να επιβαρυνθεί με 6-7 λεπτά’ και κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς καθόλου μισθούς και συντάξεις για να μην τα μειώσουμε κατά 7 ή 8%! (Να το θυμηθείτε. Σύντομα αυτό θα γίνει)!

Για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα του κράτους μας, ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Οι κόρες των αποθανόντων στρατιωτικών δικαιούνται σύνταξη, χωρίς κανένα ένσημο, έως ότου παντρευτούν! Την περασμένη όμως εβδομάδα το ελεγκτικό συνέδριο απεφάνθη ότι όχι μόνο οι μοσχοκόρες αλλά και οι μοσχογιοί των στρατιωτικών δικαιούνται σύνταξη έως ότου παντρευτούν. Δηλαδή έως ότου πεθάνουν… κορόιδα είναι να παντρευτούν; Και επειδή το δικό μας ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει χρήματα, απαιτούμε να τα πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι! Τώρα, αν κάποιος έτυχε να χρωστάει έως και 50.000 ευρώ στο συνταξιοδοτικό του ταμείο, κανένα πρόβλημα: Κάνει μία αίτηση τους επόμενους δύο μήνες, παίρνει τη σύνταξή του και τα χρωστούμενα – αν θέλει – τα πληρώνει σε 60 δόσεις! Εξ άλλου, πάντα υπάρχουν έντιμα κορόιδα που θα τα πληρώσουν.

Τα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου που απασχολούν 100 εργαζόμενους έχουν οφειλές ύψους €1.300.000.000. Ο κύριος Λαφαζάνης αν και δεν ευθύνεται για αυτές τις οφειλές, όπως έκανε και με το εργοστάσιο ζάχαρης, σήκωσε ξανά τον διακόπτη της ΔΕΗ στην οποία οφείλουν τα ναυπηγεία 1.300.000 ευρώ, ώστε να συνεχίσουν να έχουν δουλειά οι 100 εργάτες και να συνεχίσουν φυσικά να αυξάνονται τα δάνεια και τα χρέη των ναυπηγείων. Αλλά με €1.300.000.000 συσσωρευμένα χρέη, θα μπορούσαν να πληρώνονται όχι 100 αλλά 2.000 ασφαλισμένοι εργάτες επί 26 χρόνια, χωρίς να δουλεύουν!!! (Έχουμε να δούμε ακόμα…)

Σημείωση

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που την χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ο τόπος, έχει αντιληφθεί άραγε ότι εδώ και έξι μήνες έχασε τις εκλογές και ποτέ ξανά δεν πρόκειται να γίνει αξιόπιστη αν δεν «φρεσκαριστεί» και αν δεν παρουσιάσει ένα νέο, έντιμο και ρεαλιστικό αφήγημα; Ή μήπως είναι βυθισμένη στη ραστώνη του «successstory»; Πάντως το όψιμο αφήγημα της εθνικής σωτηρίας είναι ξεπερασμένο.

 

Αρέσει σε %d bloggers: