Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Και γάλα και μπριζόλες από την ίδια αγελάδα δεν γίνεται

Ζούμε σε μία χώρα όπου αποκαλούνται «προοδευτικά» τα κόμματα που εναντιώνονται στη σύγχρονη οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, συγχρόνως δε, αυτοαποκαλούνται φιλολαϊκά, τη στιγμή που με τις πράξεις και τις ιδεοληψίες τους αποτρέπουν κάθε επένδυση που θα μπορούσε να δώσει εργασία στους άνεργους συμπολίτες μας.

Έτσι, ενώ ο Πρωθυπουργός εγκαινίαζε την επένδυση 300 εκατομμυρίων στην Παπαστράτος, που ούτε καν ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα γινόταν, την ίδια ώρα στην Κέρκυρα, οι Συριζαίοι – Περιφερειάρχης, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος έκλεισαν τα μονοπάτια για να μην γίνει μία τουριστική επένδυση 100 εκατομμύριων, της οποίας η έγκριση ξεκίνησε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες το 2012 και τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2016!

Και αυτά όχι από ενδιαφέρον για το περιβάλλον, αλλά από καθήκον στην αριστερή ιδεοληψία τους! Ο Περιφερειάρχης μάλιστα, κύριος Γαλιατσάτος, είχε πρωταγωνιστήσει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων και ήθελε να αναλάβουν τη διαχείρισή τους, άκουσον άκουσον, η Περιφέρεια και οι Δήμοι! Μάλιστα με σφοδρότητα εναντιώνεται στην επέκταση του αεροδρομίου της Κέρκυρας, για να μην ενοχληθούν τα γλαρόνια!!! Έτσι, ενώ μεταξύ 2011-2015 έγιναν 10.660 άμεσες επενδύσεις στην περιοχή της Μεσογείου, στην Ελλάδα έγιναν μόνο 60!!! Ποιος λογικός επιχειρηματίας τολμάει να τα βάλει με τους Ηρακλειδείς της οπισθοδρόμησης και της μιζέριας;

Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, έχουμε και τους Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι, πλην κάποιων εξαιρέσεων, αντί να κοιτάζουν πώς να επενδύσουν στη χώρα και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα απαλλαγούν από τα κόκκινα θαλασσοδάνειά τους που έχουν φέρει τις τράπεζες στο χείλος του γκρεμού! Τέλος πάντων, εδώ που μας έφθασαν η μόνη λύση για τις προβληματικές τους εταιρίες είναι η δημιουργία μιας μητρικής εταιρίας η οποία θα αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις της υπό εξυγίανση εταιρίας, ώστε να μπορεί να προσελκύει νέα κεφάλαια και επενδυτές, από τα οποία βέβαια θα έχει όφελος και η μητρική εταιρία.

Σημείωση

Πάντως με 22% παραοικονομία εξακολουθούμε να είμαστε πρωταθλητές στη φοροκλοπή μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Πριν λίγα χρόνια, υπό πολύ χαμηλή φορολογία, η παραοικονομία ήταν 30%! Συνεπώς, είτε υψηλή φορολογία είτε χαμηλή, εμείς έχουμε κάνει τη φοροκλοπή επάγγελμα. Αν κάποια στιγμή τη μειώσουμε έστω και κατά το ήμισυ, δεν θα μας χρειάζονται ούτε μνημόνια ούτε η κηδεμονία του κυρίου Σόιμπλε. Αυτό όμως θα γίνει όταν η κυβέρνηση αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αρμέγει την ‘αγελάδα’ φορολογούμενο και συγχρόνως να κόβει από πάνω της και μπριζόλες. Γιατί αυτό ακριβώς κάνει με τη φορομπηχτική της πολιτική.

 

Αρέσει σε %d bloggers: