Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Καλή μας τύχη!

Πολλοί είναι εκείνοι, με πρωταγωνιστή τον νομπελίστα Ρουμπινί που βλέπουν την επιστροφή της χώρας μας στην δραχμή ως ένα αναπόφευκτο γεγονός. Η ΕΕ με κάθε τρόπο και για δικά της συμφέροντα προσπαθεί να μας κρατήσει στο ευρώ με κάθε κόστος.

Μας έχουν δανείσει πάνω από 250 δις ευρώ και έχουν προγραμματίσει να μας δανείσουν άλλα 130 δις συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να μας αφήσουν στην τύχη μας. Δεν είναι όμως και διατεθειμένοι να βλέπουν ότι το μόνο που ζητάμε είναι δάνεια και συγχρόνως να ακούν τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος να ομολογεί μέσα στην βουλή, ότι τους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου οι Έλληνες έστειλαν στο εξωτερικό 40 δις ευρώ!

Ακούω ότι η κυβέρνηση έρχεται δήθεν σε επαφή με τους Ελβετούς να μάθει τους έλληνες καταθέτες τη στιγμή κατά την οποία οι ελληνικές τράπεζες ξέρουν ποιοι πελάτες τους έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό. Συνεπώς το γνωρίζει και η τράπεζα της Ελλάδας και άρα μπορεί να το πληροφορηθεί και το ΣΔΟΕ, το οποίο με την σειρά του μπορεί να μάθει το πόθεν έσχες όλων αυτών των κυρίων που ουσιαστικά στρώνουν το κόκκινο χαλί για τη δραχμή.

Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει εθνικό διασυρμό αλλά και τριτοκοσμικό πισωγύρισμα. Το πισωγύρισμα όμως θα είναι πιο εφιαλτικό καθότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει κάνει ούτε καν άσκηση επί χάρτου για αυτό το ενδεχόμενο. Όμως … Η Wall Street Journal, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου είχε άρθρο με τον τίτλο «Οι αγορές τεστάρουν τη δραχμή».

Πέρσι το Μάρτη παραβρέθηκα σε ημερίδα που έκανε στο private banking της η Eurobank. Ομιλητής ο κύριος Χαρδούβελης. Το επιτόκιο που είχε πλήρωσε η Ελλάδα για τα έξι δις δάνειο ήταν 6.2%. Τότε είπα στον κύριο Χαρδούβελη ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλεόν να δανείζεται. Μου απάντησε ότι κάνω λάθος και «θα συνεχίσει να δανείζεται απλά με υψηλότερο επιτόκιο … με 7%.» Πραγματικά είχα μείνει άναυδος από την απάντηση. Σήμερα έμαθα ότι ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος του κυρίου Παπαδήμου. Καλή μας τύχη!

Σημείωση

Μήπως μπορεί να μου χαρακτηρίσει κάποιος τους δημάρχους που εισβάλουν στα γραφεία της ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι ότι είναι παράνομο και άδικο να εισπράττει η ΔΕΗ το νέο φορολογικό χαράτσι, ενώ συγχρόνως η ΔΕΗ εισπράττει για λογαριασμό τους τα δημοτικά τέλη, τα οποία οι ίδιοι οι δήμοι επιβάλουν επί πτωχών και πλουσίων δημοτών;

 

Αρέσει σε %d bloggers: