Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Καλά, έτσι θα πάμε μπροστά;

Στις 14.2 2012 σύσσωμη η κυβέρνηση ψήφισε τα μέτρα που καθόριζαν το κατώτατο μισθό και την κατάργηση των τριετιών. Τις τελευταίες δύο ημέρες σύσσωμη η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τα άδικα μέτρα που θέλει να επιβάλει η τρόικα! Δηλαδή αυτά που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή από τις 14.2012! Είναι ώρα να σταματήσουν οι δήθεν αγώνες, αφού οι αποφάσεις είναι ειλημμένες, και είναι ώρα η κυβέρνηση να δώσει αγώνα για την δημιουργία ενός κράτος δικαίου. Σε αυτόν τον αγώνα τα μοναδικά εμπόδια είναι η φαυλότητα και η ανεπάρκειά μας.

Δεν είναι νοητό να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά η ΔΕΗ να αυξάνει την τιμή του ρεύματος και ο ΟΑΣΑ τις τιμές των εισιτηρίων. Δεν είναι δυνατό οι εμπορικές τιμές των ακινήτων να πέφτουν κατακόρυφα εξ αιτίας λανθασμένων κρατικών χειρισμών αλλά οι αντικειμενικές αξίες να παραμένουν στο ύψος τους. Δεν είναι δυνατόν να διαλύουν την αγορά αυτοκινήτου και να διατηρούν τεκμήρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο κύριος Πρωθυπουργός οφείλει να δώσει ένα τέλος σε αυτό το ανατολίτικο παζάρι με την τρόικα. Το όραμα μας θα πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας μας γιατί εμείς το θέλουμε και όχι γιατί μας το επιβάλουν. Τι θα πει εμείς δεν θέλουμε τα μέτρα αλλά να η τρόικα… Αφού δεν μας αρέσει η τρόικα και τα μέτρα της γιατί δεν ακολουθούμε την εναλλακτική λύση που έχουμε; Η κυβέρνηση οφείλει να πείσει τον λαό για την αναγκαιότητα των μέτρων. Κανείς δεν θέλει να ακούει για τρόικες.

Ο κύριος Μανιατάκης υπουργός εσωτερικών μας λέει ότι για να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι θα διώξει δέκα χιλιάδες επίορκους. Μα είμαστε στα καλά μας; Υπάρχουν δέκα χιλιάδες επίορκοι υπάλληλοι και περιμένουμε να έλθει η τρόικα για να τους διώξουμε;

Από την άλλη ακούμε τον υφυπουργό ανάπτυξης κύριο Σκορδά να μας λέει ότι με νόμο οι πολίτες δεν θα πληρώνουν αν δεν παίρνουν απόδειξη. Αυτό και αν είναι νομιμοποίηση της αυτοδικίας. Συνεπώς αν μέχρι τώρα κάποιοι δεν έδιναν απόδειξη για να μην πληρώσουν φόρο –όταν ζητήσεις δίνουν- τώρα κάποιοι άλλοι θα λένε δεν μας έδωσαν απόδειξη για να μην πληρώσουν καθόλου! Μα καλά, έτσι θα πάμε μπροστά;

Σημείωση:

Αν δεν δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας στο επιχειρηματικό και επενδυτικό κοινό σύντομα την ΦΑΓΙΕ και την Coca Cola θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες. Στο τέλος; Δεν θα βρίσκει κανείς δουλειά ούτε με μισθό Βουλγαρίας.

 

Αρέσει σε %d bloggers: