Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Οικονομία

Παπαδάτος Παύλος

Το 2010 η χώρα μας είχε μια μοναδική ευκαιρία να βρει το δρόμο της υγιούς ανάπτυξης.

Ήταν η εποχή που η Ελλάδα «έμπαινε» στα πρώτα μνημόνια. Κάποιοι τα παρουσίασαν ως την καταστροφή της χώρας μας. Ελάχιστοι τα είδαν ως ευκαιρία ανασυγκρότησης της.

Η Οικονομία στην Ελλάδα

Για δεκαετίες ζούσαμε πέρα και πάνω από τις δυνατότητές μας για δεκαετίας ζούσαμε με δανεικά.

Δανειζόμαστε δώδεκα δις τον χρόνο μόνο και μόνο για να πληρώνουμε συντάξεις σε ανοιχτομάτες τυφλούς και ανύπανδρες κορασίδες. Η οικονομία της χώρας ήταν και είναι ουσιαστικά εντελώς εσωστρεφής και πολύ ρηχή. Η παραγωγικές μας δυνατότητες ελάχιστες και η ανταγωνιστικότητα μας ακόμη χαμηλότερη. Έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου και φθάσαμε στο σημείο ακόμη και τα καΐκια μας να τα φτιάχνουμε στην Τουρκία. Η Ολλανδία και το Ισραήλ έχουν εικοσαπλάσια και δεκαπλάσια αντιστοίχως παραγωγή από την αντίστοιχη των Ελλήνων γεωργοκτηνοτρόφων.

Η χώρα μας έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούσαν να την καταστήσουν μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης. Και όμως βρισκόμαστε μόνιμα σε κρίση και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας γεωπολιτικής κρίσης που ίσως έχει ολέθρια αποτελέσματα για την χώρα μας.

Πιστεύω ότι στα άρθρα που ακολουθούν υπάρχουν αρκετές πρoτάσεις, όπως και στο βιβλίο μου «ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ».