Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Ιδεοληπτικά ταριχευμένη κυβέρνηση

Ζούμε σε μία χώρα που σίγουρα η κυβέρνησή της δεν αντιλαμβάνεται τις παγκόσμιες αλλαγές που σχεδόν καθημερινά συντελούνται. Εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της δεν διστάζει να ομολογήσει ότι έχει επιλέξει τη διατήρηση ενός σπάταλου οπισθοδρομικού κράτους, αφαιμάσσοντας φορολογικά τη μεσαία τάξη, γιατί απλούστατα δεν την θεωρεί δική της εκλογική πελατεία. Δεν είναι εις θέση να αντιληφθεί ότι μόνο με την παραγωγή πλούτου μπορεί να κερδίσουν όλοι οι πολίτες. Η παραγωγή πλούτου όμως γίνεται μόνο μέσω επενδύσεων, αλλά δυστυχώς κανείς δεν επενδύει σε μία χώρα που η κυβέρνησή της δεν ενθαρρύνει τις επενδύσεις και είναι αλλεργική σε κάθε έννοια κέρδους.

Έχουμε «ξεμείνει» από δημιουργικές σκέψεις και καινοτομίες. Η Uberείναι η μεγαλύτερη εταιρία ταξί στον κόσμο χωρίς να διαθέτει ούτε καν ένα αυτοκίνητο! Και η Airbnb είναι η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρία του κόσμου χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία της ούτε ένα ξενοδοχείο!

Εμείς είμαστε καινοτόμοι στη δημιουργία ομάδων εγκληματικής παραβατικότητας που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και «πολιτεύονται» ανενόχλητες καταστρέφοντας και απειλώντας. Ο παραλίγο δολοφόνος πρώην πρωθυπουργού της χώρας επιλέγει ο ίδιος τη φυλακή της αρεσκείας του, με τη συγκατάθεση βέβαια και του υπουργού δικαιοσύνης, ενώ η αστυνομία αφήνει ανενόχλητους φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση κουμπουροφόρους να διακόπτουν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Όπως φυσικά ανενόχλητοι σουλατσάρουν στο Αιγαίο και οι Τούρκοι, γιατί αντί να έχουμε δημιουργήσει κράτος, βασιζόμαστε σε προστάτες και κηδεμόνες οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων απλώς καταδικάζουν φραστικά τις έκνομες γεωπολιτικές πράξεις της Τουρκίας. Και σαν να μην μας φθάνει αυτό, έχουμε και τους πρόθυμους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που μας πλασάρουν την ανατολίτικη τούρκικη υποκουλτούρα.

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα και να κάνει πιο ευέλικτο και πιο λειτουργικό τον δημόσιο τομέα. Η «ανάπτυξη» μέσω κατανάλωσης, που ήταν αποτέλεσμα των δημόσιων δαπανών που δημιούργησαν τα τεράστια ελλείμματα του δημοσίου, πρέπει να σταματήσει. Με κάθε τρόπο πρέπει να ενισχυθούν οι εξαγωγές και να διευκολυνθούν τα μέγιστα όλες οι επιχειρήσεις που παράγουν προστιθέμενες αξίες.

Αλλά είναι δυνατό να ζητάω κάτι τέτοιο από μία κυβέρνηση που πανηγυρίζει ότι κέρδισε 700 εκατομμύρια ευρώ, ισχυριζόμενη –άκουσον άκουσον- ότι ενώ οι εργολάβοι τής ζήτησαν για τους τρεις αυτοκινητοδρόμους 1.2 δις ευρώ πανωπροίκι αυτή λέει ότι τους έδωσε μόνο 500 εκατομμύρια πανωπροίκι!!! Τι να προσδοκά κανείς από μία κυβέρνηση που υπουργός της καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ώστε: Bλάκες, τεμπέληδες, ανεκπαίδευτοι αλλά και μορφωμένοι και ικανοί να έχουν την ίδια μοίρα, ενώ ο προκάτοχός του θεώρησε αμάρτημα την αριστεία και την κατήργησε; Είμαι σίγουρος ότι αν μπορούσαν θα καταργούσαν ακόμη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ώστε να γίνουμε και πρακτικά όλοι ίσοι. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί είναι αδύνατο να αλλάξουν γιατί απλούστατα είναι ιδεοληπτικά ταριχευμένοι.

Σημείωση

Το ίδρυμα Νιάρχου έχει κάνει – και συνεχίζει να κάνει – δωρεές που συνολικά υπερβαίνουν το 1.5 δις ευρώ. Άλλοι Έλληνες εφοπλιστές άραγε δεν υπάρχουν; Ή αρέσκονται μόνο να καυχώνται ότι έχουν τον μεγαλύτερο στόλο του κόσμου, του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 100 δις ευρώ; Δυστυχώς, με το πέρασμα των χρόνων η χώρα δεν γερνάει μόνο πληθυσμιακά αλλά και πατριωτικά.

 

Αρέσει σε %d bloggers: