Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Η Τι-Mωρία μας!

Από το 1980 και έως σήμερα, 203 δις ευρώ εισέρευσαν στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου από τα ταμεία της ΕΕ. Ελάχιστος έλεγχος από την ΕΕ για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διέθετε αυτά τα κονδύλια και ακόμη πιο ελάχιστη η σοφή επένδυση αυτών των κονδυλίων από την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι άργησαν αλλά μας κατάλαβαν. Έτσι, το σύνολο των 190 δις ευρώ που έχουμε λαμβάνειν από τα δύο μνημόνια, θα μας δίδεται ανά μήνα καθότι οι διαφαινόμενες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας άρχισαν να γίνονται πολύπλοκες και ελάχιστα αρεστές.

Το ΠΑΣΟΚ θα «μικρύνει» εντυπωσιακά και συγχρόνως θα μεγαλώσει εντυπωσιακά ο αριθμός των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Με οκτώ κόμματα στη βουλή και ένα ποσοστό της τάξης του 6% στα εκτός βουλής κόμματα, η ΝΔ πρέπει να πάρει γύρω στο 37% για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δυστυχώς όμως, εμείς οι Έλληνες τις περισσότερες φορές ψηφίζουμε για να τιμωρήσουμε τους πολιτικούς και καταλήγουμε να τιμωρούμε περισσότερο τους εαυτούς μας. Γιατί ψήφος σε ένα μικρό κόμμα που απλώς κρατά – εκ του ασφαλούς – μία αντιμνημονιακή στάση, και δεν είναι σε θέση να εκπονήσει ούτε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία ψήφο ενάντια στη νοημοσύνη και ενάντια στην όποια πιθανή αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Όσο πλησιάζουν όμως οι εκλογές, τόσο περισσότερο θα γίνεται αντιληπτό, από το εκλογικό σώμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εμείς οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούμε μεθόδους ελέγχου των πολιτικών όταν βρίσκονται στην εξουσία και όχι να τιμωρούμε τους εαυτούς μας με την ψήφο μας.

 

Αρέσει σε %d bloggers: