Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Η στον ράφτη ή στον χασάπη

Όταν το κουστούμι που σου έραψαν δεν σε χωράει, υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις να το κάνεις να σε χωρέσει. Ή θα πας στον ράφτη να στο φέρει στα μέτρα σου, ή θα πας στον χασάπη να σε φέρει αυτός στα μέτρα του κουστουμιού! Στις 19 Μαΐου του 2010 οι Ευρωπαίοι μας έραψαν ένα κουστούμι-μνημόνιο πολύ στενό. Εμείς το πήραμε με τρεμάμενα χέρια χωρίς ούτε καν να το προβάρουμε, χωρίς ούτε καν να διαλέξουμε χρώμα!

Οι οδηγίες σαφέστατες. Είστε χονδροί και για να σας χωρέσει πρέπει να αδυνατίσετε και μάλιστα σύντομα. Εμείς, όχι μόνο δεν αδυνατίσαμε, αλλά σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, από Αύγουστο σε Αύγουστο χοντρύναμε κατά τρία δις ευρώ! Και οι τροϊκανοί λένε ότι το κουστούμι δεν τεντώνει. Εδώ και τώρα στον χασάπη να σας αδυνατίσει! Έτσι η κυβέρνηση και τα απολιθωμένα εξαμβλώματα τύπου Φωτόπουλου, της πασοκικής λαίλαπας του 1981, μας οδήγησαν ολοταχώς στον χασάπη.

Ακόμη και σήμερα που χάνεται η χώρα, η κυβέρνηση έχοντας πλήρη άγνοια των ευθυνών της έχει προσλάβει 20.000 δημόσιους υπαλλήλους και βάζει έξτρα χαράτσι στα σπίτια των Ελλήνων, ώστε με το ένα δις που θα εισπράξει να πληρώσει τους «ανθρώπους» της! Αρρωστημένη νοοτροπία που της έγινε χούι. Και ως γνωστό, πρώτα βγαίνει η ψυχή και έπειτα το χούι. Και δεν μιλάμε για την ψυχή της κυβέρνησης, μιλάμε για την ψυχή της Ελλάδας.

Με ύφεση 6% και αύξηση της φορολογίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το έλλειμμα. Ποτέ και πουθενά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Για τα χάλια μας φταίμε 100% αλλά, ας μην ξεχνάνε ότι το 65% των 380 δις των χρεών μας προέρχεται από τόκους και όχι από κεφάλαιο. Δεν πρέπει να αρνηθούμε τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει όμως να αρνηθούμε να αυτοκτονήσουμε όταν επιτακτικά μας το ζητούν οι δανειστές μας.

Δεν πρέπει όμως να ανεχόμαστε μία κυβέρνηση που πιστεύει ότι, πρέπει να απολύει εργαζόμενους για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι, και συγχρόνως δεν μπορεί να απλώσει το χέρι της να εισπράξει 7.5 δις

ευρώ που της προσφέρει το ΕΣΠΑ, γιατί τότε είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι.

Σημείωση

Πραγματικά θλίβομαι όταν βλέπω πόσο άδικα υποφέρουμε ως λαός για τα λάθη των κυβερνήσεών μας. Και θλίβομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω ότι η αδικία πάει να γίνει θεσμός στη χώρα μας. Γιατί πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη εκδίδει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κύριο Ψωμιάδη και η ίδια αυτή δικαιοσύνη τον αφήνει προκλητικά ελεύθερο;

 

Αρέσει σε %d bloggers: