Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Οι επιχειρηματικές ικανότητες της κυβέρνησης!

Σύμφωνα με τον κύριο Μακρόν, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την υπευθυνότητα που θα δείξουμε και φυσικά με την υλοποίηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει και έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση. Τώρα σχετικά με τις θέσεις του γύρω από το ευρωπαϊκό του όραμα… ακούγονται πολύ ωραίες αλλά δεν αφορούν τουλάχιστον άμεσα τη χώρα μας.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε κάποια στιγμή να δούμε και την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης (!) και συγχρόνως να απαλλαγούμε και από τα μνημόνια.

Μεταξύ 2018-2022 θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ύψους 6.5 δις ευρώ και να επιτυγχάνουμε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3.5%. Επιπλέον, έως το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα πρέπει να έχουμε υλοποιήσει 113 προαπαιτούμενα, εκ των οποίων τα 50 έπρεπε ήδη να είχαν πραγματοποιηθεί έως και τον Αύγουστο. Προς το παρόν έχουν υλοποιηθεί μόνο τα 24! Και είναι άξιον απορίας γιατί δεν μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή τα τεχνικά προαπαιτούμενα που είναι καθαρά διαρθρωτικά μέτρα και που όχι μόνο δεν δημιουργούν καμία δημοσιονομική επιβάρυνση, αλλά τουναντίον μπορούν να συμβάλουν άμεσα στην εύρυθμη λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Μεταξύ των άλλων προαπαιτουμένων που προβλέπονται για την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, είναι και η υποχρέωση της χώρας μας να έχει έσοδα 4.5 δις από αποκρατικοποιήσεις για το 2017. Και φυσικά τα έσοδα αυτά πηγαίνουν στο υπέρ-ταμείο αποπληρωμής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης!

Η μοναδική όμως λύση για να επιτευχθεί ο στόχος των εν λόγω εσόδων είναι να πουλήσει το δημόσιο όλες τις μετοχές που έχει σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ! Στην αντίθετη περίπτωση μη επίτευξης των ανωτέρω, θα επέλθει ο προβλεπόμενος από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αυτόματος κόφτης συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, μισθών δημοσίων υπαλλήλων, κ.ο.κ.

Αυτά ακριβώς και άλλα πολλά έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση. Και επειδή στην παρούσα κυβέρνηση αρέσει το μεγάλο δημόσιο και συγχρόνως θέλει να κάνει και τον επιχειρηματία, προκειμένου να αντιληφθείτε τις επιχειρηματικές της ικανότητες, απλά σας λέω ότι ο ΟΑΣΑ το 2015 και 2016 είχε ζημίες 334 εκατομμύριων τις οποίες πληρώνουν όλοι όσοι νομίζουν ότι πληρώνουν φθηνό εισιτήριο.

Σημείωση

Η καναδέζικη EldoradoGold ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την επένδυσή της στη χώρα μας γιατί η κυβέρνηση την ταλαιπωρεί – απόλυτα πιστευτό – ακόμη και για την έκδοση αδειών ρουτίνας. Η κυβέρνηση από την πλευρά της διατείνεται ότι η εν λόγω εταιρεία δεν σέβεται ούτε τις αποφάσεις του ΣτΕ. Έχω μία απορία: Γιατί κυβέρνηση και Eldorado δεν κάνουν από κοινού μία συνέντευξη για να αντιληφθούμε όλοι μας τι ακριβώς συμβαίνει;

 

Αρέσει σε %d bloggers: