Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Η αδυναμία μας, Το δυνατό μας χαρτί

Γιατί ο κύριος Παπανδρέου ζητάει συναίνεση από τη ΝΔ και δεν ζητάει συναίνεση από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του όπως είναι η κυρία Μπιρμπίλη, ο κύριος Διαμαντίδης, η κυρία Κατσέλη, ο κύριος Παπουτσής και οι δεκάδες άλλοι διαφωνούντες βουλευτές του;
Γιατί κάποιοι υπερπατριώτες ζητούν μονομερή διαγραφή των οφειλών μας αφού γνωρίζουν ότι αυτό ισοδυναμεί με αυτόματη διαγραφή της χώρας μας από το οικονομικό στερέωμα και εγγυημένη κατάρρευση των τραπεζών μας, με φυσικό επακόλουθο την απώλεια ακόμη και των καταθέσεων μας;
Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Ευελπιστώ να μην αναφέρονται σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς με ικανότητες όπως των κυρίων Παπακωνσταντίνου, Παμπούκη, Ραγκούση, Πανάρετου, Δρούτσα, Μπιρμπίλη και Γερουλάνου. Και κυρίως μάλιστα των τριών τελευταίων!
Η κυρία Δαμανάκη, έχοντας πλήρη άγνοια των συνεπειών των δηλώσεών της μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πάμε πίσω στη δραχμή εάν και εφόσον δεν συναινέσουμε! Ας μάθει λοιπόν η κυρία Δαμανάκη ότι συνέβαλε στο να βγουν εκτός Ελλάδας κάποια δις ευρώ. Ας μάθει επιπλέον η κυρία Δαμανάκη ότι ακόμη και να θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στη δραχμή, είναι νομικά αδύνατο. Αλλά ακόμη και αν μπορούσαμε, θα έπρεπε να προκαλύψουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε πάρει από την ΕΕ. Ας μάθει λοιπόν η κυρία Δαμανάκη ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να μπαίνει πάντα πάνω από το παραταξιακό. Και ας μάθει η κυρία Δαμανάκη ότι το: «Εδώ πολυτεχνείο» δεν της δίνει τη δυνατότητα να λέει ό, τι θέλει.
Διαπραγματευτικά χαρτιά έχουμε ελάχιστα, ή μάλλον μόνο ένα, αλλά παραδόξως είναι δυνατό. Και αυτό είναι η αδυναμία μας να επιστρέψουμε τα λεφτά που μας δάνεισαν. Πιθανόν, μία διαγραφή χρεών εκ μέρους της ΕΕ θα της κοστίσει πολύ λιγότερο από ό, τι θα της κοστίσει η κατάρρευση της Ελλάδας. Αρκετά κακό χαρτί, σίγουρα εκβιαστικό και κάπως ανήθικο. Δεν έχουμε όμως άλλο. Το αντιλαμβάνονται και οι «συμπαίκτες» μας γι’ αυτό και δεν μας έχουν στείλει εκεί που μας αξίζει.
Σημείωση
Κάθε φορά που παραχωρείται εθνική κυριαρχία, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η υπογραφή 180 βουλευτών. Και πολλά από αυτά που ζητά το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο ισοδυναμούν με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητούν συναίνεση. Έτσι ώστε στο μέλλον να μην μπορεί κανένας να εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας των παραχωρήσεων.

 

Αρέσει σε %d bloggers: