Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Επιστολή για την δρομολόγηση του “ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ”

Αυτό ισοδυναμεί με προδοσία!

Αύριο το πρωί συνεδριάζει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει είναι και η αίτηση δρομολόγησης του σύγχρονου ferry boat ‘Επτάνησος’ στην γραμμή Πάτρας- Σάμης-Ιθάκης αφού ως γνωστό από την 1η Νοεμβρίου η γραμμή μένει χωρίς καράβι. Συνεπώς όλοι μας πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δρομολογηθεί το ‘Επτάνησος’, πράγμα που θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας και όχι μόνο. Πληροφορούμαι όμως ότι κάποιος θεσμικός παράγοντας του νησιού -που οφείλει να πρωταγωνιστήσει στη δρομολόγηση αυτή- προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αποτρέψει, ώστε επισκέπτες, Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στην Κυλλήνη προκειμένου να ταξιδέψουμε στην Κεφαλονιά με καράβι φιλικών και δικών του συμφερόντων. Όσον αφορά στην Ιθάκη, αυτήν… την έβγαλε από τον χάρτη.

Συνεπώς οι θεσμικοί εκπρόσωποι των νησιών μας – τουριστικοί εκπρόσωποι, επιμελητήριο, περιφέρεια, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.- πρέπει να πρωτοστατήσουν στην προάσπιση των συμφερόντων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Τα νησιά μας μαραζώνουν καθημερινά. Είναι πραγματικά τραγικό να υπάρχουν θλιβεροί άνθρωποι που κυριολεκτικά τα σαμποτάρουν με τις ενέργειές τους. Αυτό ισοδυναμεί με προδοσία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Παύλος Παπαδάτος

Σημείωση
Τα μέλη του ΣΑΣ είναι ενήμερα. Καλό θα είναι όμως και οι θεσμικοί παράγοντες να τους στείλουν άμεσα τις θέσεις μου, αν ήδη δεν το έχουν κάνει.

 

Αρέσει σε %d bloggers: