Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Ελλάς: Η Χώρα των «θαυμάτων» και της απελπισίας!

Έχουμε καταντήσει τη χώρα μας, χώρα της ανοχής και της μοιρολατρίας. Συνηθίσαμε το γκέτο των Εξαρχείων, τον Ρουβίκωνα και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που πυροβολούν αστυνομικούς και καίνε αστυνομικά τμήματα. Ανεχόμαστε μία δικαιοσύνη που δίνει άδεια σε κοινωνικά αποβράσματα και κατά συρροή δολοφόνους, για να συνεχίσουν ίσως το «θεάρεστο» έργο τους (;), διότι η Βουλή μας αντί να παράγει νομοθετικό έργο, μετατρέπει απλώς σε νόμους τις εισηγήσεις θλιβερών υπουργών. Ανεχόμαστε τη διακυβέρνησή μας από μετριότητες και θαυμάζουμε τους φοροφυγάδες αντί να τους φτύνουμε.

Είμαστε η μοναδική χώρα στην οποία ακμάζει η παραπαιδεία και καθημερινά ακούμε «πρυτάνεις» των κατ’ευφημισμόν πανεπιστημίων μας, να διαμαρτύρονται ότι οι σχολές τους μετατράπηκαν –με δική τους φυσικά ανοχή- σε στέκια τοξικομανών. Ωστόσο η πολιτεία δεν επιτρέπει στην αστυνομία να επέμβει, γιατί πρέπει να προστατέψει το άσυλο των τοξικομανών!

Ακούμε καθημερινά μπουρδολογίες για το πώς θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα μάς κατατάσσει πίσω ακόμη και από την Αλβανία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Ρουμανία ως προς το επενδυτικό περιβάλλον. Και όχι φυσικά αδικαιολόγητα, διότι όταν μία εταιρία κατορθώσει να αντιμετωπίσει το τέρας της γραφειοκρατίας, πρέπει να πληρώσει και το 51,7% των κερδών της σε φόρους και εισφορές.

Συνηθίσαμε τα capitalcontrols, ταυτίζουμε την αρπαχτή με την επένδυση και ανεχόμαστε ένα δημόσιο που, αντί να ανοίγει δρόμους σε επενδύσεις, βάζει φραγμούς, όπως συνέβη στο Ελληνικό και στις Σκουριές. Ανοίγει όμως διάπλατες τις πόρτες του προκειμένου να εγκατασταθούν 30.000 κουλοχέρηδες σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να καταθέτουν εκεί οι άνεργοι νέοι μας το χαρτζιλίκι που τους δίνουν οι γονείς τους!

Και ενώ τα εισοδήματά μας συνεχώς συρρικνώνονται, το 2018 δεν πρόκειται να φορολογηθούμε με βάση τα πενιχρά εισοδήματα που αποκτήσαμε το 2017, αλλά με βάση τα νέα εξωπραγματικά ποσά τεκμαρτών εισοδημάτων που θα προσδιορίσει η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων). Έτσι, ενώ το σπίτι σας χάνει συνεχώς την αξία του, μην εκπλαγείτε αν του χρόνου δείτε να διπλασιάζεται η τεκμαρτή φορολογητέα αξία του!

Κοντά σε αυτά ήρθε και η κυνική παραδοχή των κυρίων Χουλιαράκη και Τσακαλώτου ότι ενσυνειδήτως τσάκισαν φορολογικά τη μεσαία τάξη, τους συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όχι φυσικά για να σωθούν οι φτωχοί, όπως οι ίδιοι διατείνονται, αλλά για να καταστήσουν όλους τους Έλληνες φτωχούς. Πρωτόγνωρη κυνικότητα!

Σημείωση

Το 2009 που δεν είχε έρθει ακόμη η κρίση, είχαμε σε ολόκληρη τη χώρα 56.000 πλειστηριασμούς σπιτιών. Το 2016 που ήμασταν στο φουλ της κρίσης είχαμε μόνο 3.500 πλειστηριασμούς σπιτιών! Καλά, τελικά είμαστε η χώρα των «θαυμάτων» και της απελπισίας!

 

Αρέσει σε %d bloggers: