Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Διευκρίνιση που πανικοβάλλει

Ξένοι στον τόπο μας

Κάτω από τη μπάρα

Στο κίνημα «ΤΗΝ Πληρώνω»

Διάβασα ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία ανέρχονται στα €600 δις. Αν και το ποσό φαντάζει εξωπραγματικό, εν τούτοις χαίρομαι για τους συμπατριώτες μας. Διάβασα επίσης ότι πέρυσι οι φιλοπάτριδες Έλληνες ωθούμενοι και από επιπόλαιες κυβερνητικές δηλώσεις «έστειλαν» εκτός Ελλάδας €40 δις. Δεν διάβασα όμως αν η κυβέρνηση εξέτασε το πόθεν έσχες των κατόχων των €40 δις γιατί οι διαφυγόντες φόροι θα είναι άνω των €10 δις. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει όλα τα στοιχεία τους. Το ΣΔΟΕ τι περιμένει; Προσωπικά χαίρομαι που ανήκω στους ρομαντικούς. Αν η χώρα μου φαλιρίσει –πράγμα πολύ πιθανόν- δεν με πειράζει να ακολουθήσω την τύχη της.

Πριν λίγες εβδομάδες στα διόδια Σχηματαρίου οι αριστερές δυνάμεις είχαν σηκώσει τις μπάρες. Πέρασα αηδιασμένος και απογοητευμένος. Διαβάζω όμως ότι το «δεν πληρώνω» ο κύριος Τσίπρας το μετατρέπει σε κίνημα, λες και έχει «πληρώσει» πολλά στη ζωή του. Βλέπεις «πιασάρικη» ιδεολογία δεν υπάρχει, ανακάλυψε όμως «πιασάρικη» άρνηση. Ποιος θα πληρώσει τα εκατομμύρια των ζημιών των μεταφορικών μέσων; Φυσικά οι Γερμανοί λόγω Β’ παγκοσμίου πολέμου! Θα συνδράμει όμως με το φόρο που πληρώνει και ο κύριος Τσίπρας. Μιλά μάλιστα για ανάπτυξη μέσω επενδύσεων, λες και οι επενδυτές είναι ανώμαλοι ώστε να αφήσουν τις επενδύσεις τους στο έλεος της γραφειοκρατίας και του κυρίου Τσίπρα. Τελικά όσο πιο επιζήμιος είναι κάποιος στη χώρα του τόσο περισσότερο διαμαρτύρεται! (Το πόσοι σκοτώνονται και πόσοι ακρωτηριάζονται στους εθνικούς δρόμους, δεν αφορά την αριστερή ιδεολογία).

Άκουσα κάποιον εκπρόσωπο των νυχτερινών κέντρων να προσπαθεί να επιβάλει την κουλτούρα των θεριακλήδων καπνιστών με τη γνωστή ανόητη επωδό: «Ζωή μου είναι, την κάνω ότι θέλω». Σύμφωνοι. Αν θέλει να αυτοκτονήσει, να το κάνει- αλλά να μην πάρει και εμένα μαζί του, γιατί αυτό ακριβώς επιδιώκει όταν με αναγκάζει να μοιράζομαι τον καρκίνο που εισπνέει. Και όσον αφορά τη μείωση των εργασιών τους, λιγότερα χάνει το κράτος από την εφορία που δεν πληρώνουν έτσι και αλλιώς ούτε τα κέντρα ούτε και οι χρυσολαρυγγάδες, από όσο μας κοστίζει η θεραπεία των θεριακλήδων καρδιοπαθών και καρκινοπαθών που ανέρχεται σε κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια.

Σημείωση:
Η κυρίας Κατσέλη διευκρίνισε ότι κυβερνά η κυβέρνηση και όχι η τρόικα. Με έπιασε πανικός.

 

Αρέσει σε %d bloggers: