Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Ας έχει ο Θεός καλά τον Τρισέ!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει ότι για να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη στη χώρα, θα πρέπει να υπάρξουν και επενδύσεις. Και δεν υπάρχει επιχειρηματίας σε αυτήν τη χώρα που να είναι διατεθειμένος να επενδύσει έστω και ένα ευρώ. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Οι μόνοι που δεν το γνωρίζουν είναι μία μερίδα κυβερνώντων, που έχει μείνει πιστή στο βαθύ ΠΑΣΟΚ της ρεμούλας και του κρατισμού.

Έχουν περάσει δεκαοκτώ μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση δεν υπάρχει. Μόνο μία επιτροπή εξωκοινοβουλευτικών επιστημόνων διεθνούς κύρους θα μπορέσει να υποβάλει ένα τέτοιο, και μόνον έτσι οι διεθνείς αγορές χρήματος θα σταματήσουν να μας βλέπουν ως αναξιόπιστους επαίτες.

Πέρυσι στις αρχές του 2010, είχε καταστεί σαφές από τις δηλώσεις του κυρίου Παπανδρέου και από τις ενέργειες του οικονομικού του επιτελείου ότι άπαντες, ήταν ανυποψίαστοι σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι διεθνείς αγορές χρήματος. Έτσι, η κυβέρνηση με τη βοήθεια και των τραπεζών, μετέτρεψε ένα χρηματοοικονομικό πρόβλημα σε οικονομική κρίση δεκαετίας και βάλε, λες και άλλες χώρες όπως π.χ. η Αγγλία, δεν έχουν πολύ χειρότερους δημοσιονομικούς δείκτες από εμάς.

Δυστυχώς, έναν χρόνο αργότερα οι ίδιοι άνθρωποι, αντί να έχουν συγκεντρώσει τα υλικά αναθέρμανσης της οικονομίας, έχουν συγκεντρώσει τα υλικά πτώχευσης της χώρας: Μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται, οι κρατικές δαπάνες δεν μειώνονται, επενδύσεις δεν έρχονται, η ύφεση είναι στο 6%, η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της και τα έσοδα δεν μαζεύονται, όσο και αν τους τελευταίους 16 μήνες η κυβέρνηση έχει εκδώσει 1700 σελίδες εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων!

Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και κανείς δεν θέλει να συμμετέχει σε μια προσπάθεια κατά την οποία βλέπει ότι οι θυσίες του πάνε χαμένες. Το λένε οι οίκοι αξιολόγησης, το λέει το πρωτάκουστο 16.5% ενδοσυνεδριακό επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων, το λέει η Μέρκελ όταν μιλά για ελεγχόμενη χρεοκοπία που κρύβεται πίσω από τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Σημείωση
Προς το παρόν ας έχει καλά ο Θεός τον κύριο Τρισέ που έχει δανείσει €100 δις στις ελληνικές τράπεζες και έχει αγοράσει άλλα €40 δις ελληνικά ομόλογα. Αυτός, μας δίνει οξυγόνο. Εμείς, θα δώσουμε μία ανάσα στον εαυτό μας;

 

Αρέσει σε %d bloggers: