Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Απόψεις Παύλου Παπαδάτου για τους σεισμούς

Ο Παύλος Παπαδάτος έκανε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις στον ΣΚΑΙ (στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά) και στο EXTRA (στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου), με αντικειμενικό σκοπό να παρουσιάσει τις πραγματικές συνέπειες των δύο σεισμών, σε αντίθεση με το πώς τις παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Τα κύρια σημεία των θέσεών του, ήταν τα εξής:

· Οι καταστροφικές συνέπειες του σεισμού περιορίστηκαν στην περιοχή της Παλλικής, που ως περιοχή αποτελεί το 23% της Κεφαλονιάς.

· Κανένα ξενοδοχείο του νησιού δεν έπαθε ζημιές, συνεπώς είναι έτοιμα να δεχθούν επισκέπτες και τουρίστες.

· Τα κτίρια που κυρίως υπέστησαν ζημιές ήταν τα δημόσια κτίρια και οι κατοικίες που δεν τήρησαν τους αντισεισμικούς κανονισμούς.

Επεσήμανε επίσης ως μέγα λάθος το γεγονός ότι υπεύθυνος της συντονιστικής επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης, ο οποίος κατοικεί στην Κέρκυρα και πρακτικά είναι αδύνατο να γνωρίζει τι γίνεται στην Κεφαλονιά.

Συνέστησε εμμέσως στον Δήμαρχο να σταματήσει να εμφανίζεται στα κανάλια και – χωρίς ίχνος επικοινωνιακής γνώσης – να μιλά με ιλαροτραγικό τρόπο για τον φίλο του τον «Αντώνη» τον «Μήτσο» και τον «Κίτσο», αντί να παρουσιάζει με σοβαρό τρόπο το τραγικό για το νησί μας γεγονός.

Επέκρινε έντονα την ψηφοθηρική πασαρέλα των διαφόρων, δήθεν ενδιαφερόμενων, βουλευτών.

Ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων όλης της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα του Ληξουρίου καθώς επίσης και τη χορήγηση νέων τραπεζικών δανείων στους επιχειρηματίες του Ληξουρίου. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει μία σοβαρή βοήθεια από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης.

Αποδοκίμασε, επίσης, όσους μιλούν για προσκλήσεις στην Πενέλοπε Κρουζ (!) χαρακτηρίζοντας τέτοιου τύπου προτάσεις ως «ύψιστη βλακεία» και φαιδρότητα, τη στιγμή που οι κάτοικοι του Ληξουρίου αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα επιβίωσης, θεωρώντας ότι τέτοιες «ιδέες» το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό του νησιού.

Τέλος, συνέστησε στους σεισμολόγους να σταματήσουν να εκθέτουν τις αντικρουόμενες απόψεις τους, κάτι που μόνο επιτείνει την αγωνία των κατοίκων της Κεφαλονιάς.

 

Αρέσει σε %d bloggers: