Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Απίθανο; Και όμως αληθινό!

Για την εκμετάλλευση του Ελληνικού οι συζητήσεις κρατούν κάποια χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο έδειξε ενδιαφέρον το Κατάρ. Πήρε κάποιους μήνες στην κυβέρνηση για να δημιουργήσει την Ελληνικό ΑΕ. Πέρασαν δύο μήνες και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν έχουν επιλεχθεί ακόμη γιατί ψάχνουμε ποιους θα… βολέψουμε.

Οι πωλήσεις των μεγαλύτερων ΔΕΚΟ, το πρώτο τρίμηνο του 2011 ήταν μόλις 283 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων τους, την ίδια περίοδο ήταν 678 εκατομμύρια ευρώ!

Στα ΕΛΠΕ οι εργαζόμενοι παίρνουν 18 μισθούς ετησίως, με μέσο όρο μισθού 86 χιλιάδες ευρώ, και το σωματείο τους απειλεί με στραγγαλισμό της αγοράς, αν κάποιος διανοηθεί να πειράξει τις «κεκτημένες» απολαβές τους, που είναι 30% πάνω από τις αντίστοιχες της Γερμανίας!
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει περάσει προ πολλού από το στάδιο της ασυδοσίας και του απλού εκβιασμού στο στάδιο του εθνικού εκβιασμού. Αλλά και η κυβέρνηση έχει περάσει από το στάδιο της ανοχής και της ανικανότητας στο στάδιο της αδιαφορίας.

Επτά μεγάλες επενδύσεις, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, περιμένουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια για να απεμπλακούν από τα “γρανάζια” της παντοδύναμης γραφειοκρατίας.
Η ανικανότητα των κυβερνήσεών μας, η ανοχή της κοινωνίας μας και η υποκρισία των κουλτουριάρηδων μετέτρεψαν το κέντρο των Αθηνών σε κατοικία όλων των φυλών της Αφρικής και της Ασίας, με τις ανάλογες συνέπειες.

Έχω την εντύπωση ότι οι πλείστοι των υπουργών ούτε καν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της περιπέτειας στην οποία έχει μπει η χώρα μας. Γνωρίζουν άραγε ότι, ακόμη και αν οι δανειστές μας διέγραφαν όλα τα χρέη μας, θα έπρεπε και πάλι να βγούμε στις διεθνείς αγορές για δάνεια, καθώς και να συνεχίσουμε να πιέζουμε με ασφυκτική φορολογία τον ιδιωτικό τομέα, για να «ταΐζουμε» τους αναρίθμητους κρατικούς φορείς, οργανισμούς και την κρατική γραφειοκρατία;

Γνωρίζετε ότι το 2002 ιδρύθηκε μία υπηρεσία για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και η εν λόγω εταιρία εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα; Απίθανο ε; Και όμως αληθινό!
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο: η σημερινή κυβέρνηση μάς οδηγεί με σταθερά και γρήγορα βήματα στην εθνική καταστροφή και στον παγκόσμιο εξευτελισμό.

Σημείωση:
Η αντιπολίτευση θα πρέπει να γνωρίζει ότι, αφού το φρούτο ωριμάσει, πολλές φορές, αργεί να πέσει και κρέμεται για πολύ καιρό σάπιο. Και, ως γνωστόν, σάπιο φρούτο δεν τρώγεται!

 

Αρέσει σε %d bloggers: