Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

Αλλαγή ρότας και νοοτροπίας. Ειδάλλως… άστα να πάνε

Οι επαγγελματίες του τουρισμού μόλις διαπίστωσαν αύξηση της τουριστικής κίνησης, ελέω φυσικά των προβλημάτων της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου, αύξησαν ραγδαία τις τιμές τους ενεργώντας ως αρπακτικά – κυρίως προς τους Έλληνες πελάτες τους – και όχι ως επαγγελματίες.

Οι Έλληνες εξαγωγείς μόλις διαπίστωσαν ότι οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν λόγω μείωσης μισθών, κυρίως στον μεταποιητικό τομέα κατά 38%, αύξησαν τις τιμές τους με αποτέλεσμα να μειωθούν οι εξαγωγές έως και 20%!

Οι τράπεζες συνεχίζουν την οικονομική διασωλήνωση πτωχευμένων εταιριών που «φεσώνουν» το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, την εφορία αλλά και τις ίδιες, με φυσική συνέπεια ούτε επενδύσεις να γίνονται και ούτε η ανεργία να μειώνεται. Έτσι, η ημέρα της πλήρους κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Τα πανεπιστήμια είναι στο έλεος συντεχνιών και από πνευματικοί χώροι κατάντησαν χώροι ασυδοσίας και πνευματικής φθοράς. Η εφορία από εργαλείο συσσώρευσης πλούτου για την ανάπτυξη κοινωνικού κράτους δικαίου κατάντησε όργανο πτώχευσης της κοινωνίας. Η Ελλάδα από πνευματική πύλη της Ευρώπης έχει καταντήσει πύλη εμπορίας ναρκωτικών, πύλη εισόδου χιλιάδων παράνομων ισλαμιστών – τους οποίους σύντομα θα πληρώσουμε πολύ ακριβά – και φυσικά χώρα λαθρεμπορίου πετρελαίου και τσιγάρων, με τους λαθρεμπόρους να παραμένουν πάντα «άγνωστοι».

Η δημόσια διοίκηση κρατά σφικτά τη μέγγενη της οπισθοδρόμησης, η δικαιοσύνη αποφαίνεται ταχύτατα μόνο σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των δικαστών, αλλά για «εθνικούς» λόγους αφήνει στον δρόμο τις καθαρίστριες και η κυβέρνηση έφερε ξανά στο προσκήνιο τους εκπροσώπους του λαϊκισμού, λες και οι ψηφοφόροι θα αγοράσουν την ρεπλίκα, αφού με την ψήφο τους μπορούν να αγοράσουν το πρωτότυπο!

Με συνοπτικές διαδικασίες οριζόντιας λιτότητας, καθυστερήσεις πληρωμών του Δημοσίου και απομύζησης της ρευστότητας του παραγωγικού τομέα μέσω της εξοντωτικής φορολογίας, φθάσαμε σε ένα πλεόνασμα που οδηγεί όμως τους φορολογούμενους σε άτυπη στάση πληρωμών.

Από την άλλη πλευρά έχουμε και την τρόικα η οποία επιδιώκει έναν ανέντιμο εκβιασμό ώστε η εκταμίευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ να γίνεται ανάλογα με την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας που απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά απαιτεί συγχρόνως να υπογράψουν οι υπουργοί μας και κώδικα καλής συμπεριφοράς.

Μόνη μας ελπίδα: Η αλλαγή ρότας και νοοτροπίας. Ειδάλλως… άστα να πάνε!

Σημείωση

Μία σύντομη συνεργασία μου με το Υπουργείο Πολιτισμού με βοήθησε να αντιληφθώ γιατί, ενώ το υπουργείο θα μπορούσε να είναι ένας τρομερός μηχανισμός εσόδων και προβολής της χώρας μας, είναι ένας απολιθωμένος οργανισμός που ταυτίζεται απολύτως με τα μουσειακά του εκθέματα! Δυστυχώς, κάποιος που άρχισε να φέρνει τα πρώτα τιτιβίσματα στη φωλιά του Κούκου έφυγε νωρίς!

 

Αρέσει σε %d bloggers: