Σολωμού 3, 15452 Π. Ψυχικό | Αγ. Κωνσταντίνος, 28100 Αργοστόλι
+30 210 6742731
p.papadatos@sense.gr

72η η Ελλάδα, 10α τα Σκόπια!

Κάθε φορά που ακούω έναν κυβερνητικό να λέει ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή και όλες οι προσπάθειές της τείνουν στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, πραγματικά με πιάνει πανικός. Γιατί εγώ αντιλαμβάνομαι ότι η κοινωνική «δικαιοσύνη» όπως την εφαρμόζει στην πράξη η κυβέρνηση είναι ισότητα στη φτώχεια και στη μιζέρια. Αστική τάξη στη χώρα μας δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς, γιατί αν υπήρχε δεν θα υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη μεγάλη τάξη που υπήρχε και ήταν η μεσαία τάξη, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντας την κοινωνική του «δικαιοσύνη» τη φτωχοποίησε και κατόρθωσε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κοινωνική τάξη: Την τάξη των φτωχών που ανέρχεται στο 35%! (Απορώ που δεν δημιουργήθηκε ακόμη το κόμμα των φτωχών). Δυστυχώς, δεν πτώχευσε μόνο η μεσαία τάξη, πρακτικά έχει πτωχεύσει το κράτος μας. Διαβάζω και θλίβομαι ότι τα τελευταία δύο χρόνια σε πυροπραστασία, αστυνομία, δικαστήρια και φυλακές επενδυθήκαν όλα κι όλα τρία εκατομμύρια ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε την αστυνομία που έχουμε, τις τουαλέτες των δικαστηρίων χωρίς χαρτί τουαλέτας και την ανύπαρκτη πυροπροστασία με τα γνωστά αποτελέσματα. Κατά τα άλλα έχουμε 3.5 δις υπερπλεόνασμα και η κυβέρνηση είναι έτοιμη ένα μέρος του να το διανείμει στους ψηφοφόρους της τους οποίους η ίδια φτωχοποίησε.

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, το κυρίως πρόβλημα της χώρας μας είναι πολιτικό και όχι οικονομικό. Η κάκιστη πολιτική μάς έφερε εδώ και όχι η οικονομία και οι οικονομολόγοι οι οποίοι εν τελική αναλύσει μπορούν να επηρεάσουν την οικονομία όσο οι μετεωρολόγοι τον καιρό. Είναι χαμένος χρόνος και ανόητη αναμονή να προσδοκάμε ότι θα γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας, όταν έχουμε μία κυβέρνηση της οποίας τα στελέχη έχουν πλήρη άγνοια από επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, με αποτέλεσμα να μην κάνουν απολύτως τίποτα για να τις ενθαρρύνουν. Σκεφτείτε πόσα χρόνια έχουν περάσει από τη δημοπράτηση του Ελληνικού και ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν τα έργα. Δυστυχώς τα πράγματα γίνονται κάθε χρόνο και χειρότερα. Πέρυσι από απόψεως εμποδίων στην επιχειρηματικότητα η χώρα μας κατείχε την 67η θέση παγκοσμίως, φέτος χειροτερέψαμε κατά πέντε θέσεις και πέσαμε στην 72η, ενώ μέσα στις 10 καλύτερες θέσεις παγκοσμίως για επενδύσεις κατατάσσονται τα Σκόπια!

Σημείωση

Άκουσα τον κύριο Τσίπρα να ανακοινώνει ότι το κράτος θα αναλάβει την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και με έπιασαν τα γέλια, γιατί αξιοποίηση περιουσίας από το κράτος εμένα μου ακούγεται ως ανέκδοτο και όχι ως δήλωση.

 

Αρέσει σε %d bloggers: